Ajuntament de Roses
Sou a: Inici / Esdeveniments / Exposició "Connexions" d'Antoni Federico

Exposició "Connexions" d'Antoni Federico

24 d'octubre de 2015, a les 20 h, a la sala d'exposicions de Ca l'Anita

24 d'octubre, a les 20 h, a la Sala d'exposicions de Ca l'Anita,  inauguració de l'exposició  “Connexions”,  una mostra del pintor i ceramista Antoni Federico.

L'artista recull una sèrie d'obres recents on explora, a partir de la pintura, allò que la física actual estudia mitjançant el coneixement científic. 

Creador inesgotable, amant de la física, la geometria i les matemàtiques, l'obra d'Antoni Federico és concebuda com un tot on el pas d'una pintura a una altra esdevé gairebé imperceptible, obligat i lògic. Pintor i ceramista de l'escola de la Bisbal, l'any 1961 s'instal·là al petit veïnat de l'Estrada (Agullana), on actualment té el seu taller. La seva pintura, tot i passar pel surrealisme o la pintura matèrica als anys 80, té sempre una presència molt personal.

Interessat especialment per la perspectiva, la composició i el coneixement de la realitat que es troba sota la aparença de les coses, el seu dibuix extraordinari i la seva pintura són a la vegada un recorregut per la història de l'Art (Leonardo, Velázquez, Picasso), com un viatge al centre de la terra a la recerca de l'estructura oculta que dóna lloc a la vida.

Les obres que integren l'exposició  estan dividides en tres formats diferents quant a mides, però gairebé són indeslligables pel que fa al contingut. Obres limitades, fraccionades, separades, úniques, però connectades entre elles. Obres que formen un univers gairebé infinit i molt personal on l'artista busca la seducció de l'espectador, no tant en el miratge de la bellesa sinó en el coneixement intel·lectual, en el reconeixement que allò que estem mirant a l'espai de ficció del quadre està fet del mateix material que nosaltres mateixos.

La mostra “Connexions” es podrà visitar a la Sala d'Exposicions de Ca l'Anita del 24 d'octubre al 13 de desembre, els divendres de 17 a 20 h i dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 i de 17 a 20 h.

Paral·lelament a aquesta exposició, l'artista oferirà una visita al seu taller situat a l'Estrada (Agullana), que tindrà lloc dissabte 21de novembre, a les 11 h. Cal inscripció prèvia al 972 25 24 00 (ext.555)

Més informació sobre aquest esdeveniment a:
Àrea de Cultura. Te 972 25 24 00


Què Exposicions
Quan Del 24 d'octubre de 2015 al 13 de desembre de 2015
On

Sala d'exposicions de Ca l'Anita

Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet