Exposició "Connexions" d'Antoni Federico

24 d'octubre de 2015, a les 20 h, a la sala d'exposicions de Ca l'Anita

24 d'octubre, a les 20 h, a la Sala d'exposicions de Ca l'Anita,  inauguració de l'exposició  “Connexions”,  una mostra del pintor i ceramista Antoni Federico.

L'artista recull una sèrie d'obres recents on explora, a partir de la pintura, allò que la física actual estudia mitjançant el coneixement científic. 

Creador inesgotable, amant de la física, la geometria i les matemàtiques, l'obra d'Antoni Federico és concebuda com un tot on el pas d'una pintura a una altra esdevé gairebé imperceptible, obligat i lògic. Pintor i ceramista de l'escola de la Bisbal, l'any 1961 s'instal·là al petit veïnat de l'Estrada (Agullana), on actualment té el seu taller. La seva pintura, tot i passar pel surrealisme o la pintura matèrica als anys 80, té sempre una presència molt personal.

Interessat especialment per la perspectiva, la composició i el coneixement de la realitat que es troba sota la aparença de les coses, el seu dibuix extraordinari i la seva pintura són a la vegada un recorregut per la història de l'Art (Leonardo, Velázquez, Picasso), com un viatge al centre de la terra a la recerca de l'estructura oculta que dóna lloc a la vida.

Les obres que integren l'exposició  estan dividides en tres formats diferents quant a mides, però gairebé són indeslligables pel que fa al contingut. Obres limitades, fraccionades, separades, úniques, però connectades entre elles. Obres que formen un univers gairebé infinit i molt personal on l'artista busca la seducció de l'espectador, no tant en el miratge de la bellesa sinó en el coneixement intel·lectual, en el reconeixement que allò que estem mirant a l'espai de ficció del quadre està fet del mateix material que nosaltres mateixos.

La mostra “Connexions” es podrà visitar a la Sala d'Exposicions de Ca l'Anita del 24 d'octubre al 13 de desembre, els divendres de 17 a 20 h i dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 i de 17 a 20 h.

Paral·lelament a aquesta exposició, l'artista oferirà una visita al seu taller situat a l'Estrada (Agullana), que tindrà lloc dissabte 21de novembre, a les 11 h. Cal inscripció prèvia al 972 25 24 00 (ext.555)

Més informació sobre aquest esdeveniment a:
Àrea de Cultura. Te 972 25 24 00

Què Exposicions
Quan Del 24 d'octubre de 2015 al 13 de desembre de 2015
On Espai Cultural La Ciutadella
ROSES - Av. de Rhode 972 15 14 66
On

Sala d'exposicions de Ca l'Anita

Accions del document