Teatre: "L'abanderat. El bibliobús del front"

2 d'octubre, a les 20.30 h, al Teatre Municipal

Teatre: "L'abanderat. El bibliobús del front", de Rizoma Teatre

La Biblioteca Municipal de Roses ofereix el proper 2 d'octubre, la representació de l'obra “L'Abanderat. El bibliobús del front”, al Teatre de Roses. Amb aquesta activitat, la biblioteca rosinca s'afegeix a la commemoració de l'Any de les Biblioteques, alhora que celebra el 25è aniversari de la Biblioteca Jaume Vicens Vives i el 60è de la implantació de la biblioteca al municipi.

L'Abanderat. El bibliobús del front” és una “road-movie” teatral en què l'espectador descobrirà la història del bibliobús republicà, un servei que portava llibres als soldats que lluitaven durant la Guerra Civil, fomentant el valor de la cultura i el coneixement en temps de guerra. L’obra, basada en fets reals, narra les aventures i peripècies del primer bibliobús de l'Estat.

 Pa i llibres!, proclamaven els cartells durant la II República. A Roses, la Biblioteca ofereix la possibilitat de conèixer a través d'una representació teatral, l'important paper que tingueren les biblioteques en la transformació d'una societat analfabeta i pobra. I com, durant la Guerra Civil, un camió que donava cabuda a més de 2.000 llibres i 750 fullets i revistes, va oferir un total de 18 rutes fent préstecs de llibres a primera línia de front per, a continuació, servir de mitjà de transport per a prestigiosos intel·lectuals i escriptors catalans que viatjaren cap a França dins el bibliobús durant l'èxode republicà.

La peça teatral està interpretada per quatre actors que al llarg de l’obra representen més de setze personatges com brigadistes, milicianes, consellers, bibliotecàries o intel·lectuals, i fins i tot el mateix president Lluís Companys. “L'Abanderat. El bibliobús del front” és una obra de petit format explicada des de diferents registres teatrals (comèdia, titelles, poesia, musical...) i amb música de Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

La representació tindrà lloc divendres 2 d'octubre al Teatre Municipal de Roses, a les 20.30 h. L'entrada és lliure.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Accions 

Més informació sobre aquest esdeveniment a:
Biblioteca Municipal. Tel 972 15 09 28

Què Teatre i dansa
Quan 2 d'octubre de 2015
On TEATRE MUNICIPAL
ROSES - C. de Tarragona , 81 972152532 - 972252400
On

Teatre Municipal

Accions del document