Medi Ambient i Platges
Horari d'atenció al públic: 9.30 a 14 hores

Carrer del Doctor Jaume Pi i Sunyer, 13   "casa Romanyach"
17480 - Roses

Exposició: La biomassa forestal i agrícola a Catalunya

Del 8 al 13 de juliol d’enguany a la Biblioteca municipal Jaume Vicens Vives de Roses, s’hi podrà visitar l’exposició de La biomassa forestal i agrícola a Catalunya, en motiu de les activitats de la Setmana de l’Energia 2019 que es celebren coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. 

Es tracta d’una exposició cedida per l’Institut Català d’Energia on s’hi explica què és i quins tipus de biomassa forestal i agrícola existeixen per a l’aprofitament energètic i les seves possibilitats. A més, es mostra l’evolució de les instal·lacions de biomassa al nostre territori en base a les dades proporcionades per l’Observatori de Calderes de Biomassa, ja que Catalunya està avançant cap a un nou model energètic 100% renovable a l’horitzó 2050, desnuclearitzat i descarbonitzat, és a dir, sostenible climàticament. Aquest canvi però, no serà possible sense un canvi de cultura energètica basat en els valors de la cooperació, de la responsabilitat social i de la necessitat de compartir els serveis. 

La Setmana de l’Energia pretén informar, sensibilitzar i conscienciar les persones usuàries d’energia per aconseguir el canvi de cultura energètica a través de la implicació i la participació ciutadanes amb la realització d’actuacions i activitats al voltant de l'eficiència energètica, les energies renovables. A Catalunya, la Setmana de l'Energia està organitzada per l'Institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida i compta amb l'adhesió i la col·laboració d'Ajuntaments, entitats de Catalunya. 


Més informació: 

Presentació setmana de l'energia


Recursos relacionats amb l’energia: 

Energia i canvi climàtic. A casa meva què puc fer?

Tu tens l'energia, tu tens el poder!

La Biomassa a Catalunya

Accions del document