Actuació en els arbres malalts dels terrenys de l'antic càmping Bahía

L'Ajuntament de Roses es troba realitzant aquests dies una campanya de tala d'arbres malalts en els terrenys de l'antic càmping Bahía. Amb aquesta actuació, es persegueix millorar la seguretat de l'espai, que al llarg de l'any aplega diferents esdeveniments amb una gran afluència de públic, sobretot durant la Festa Major del municipi. Els arbres talats seran reposats per noves espècies.
Actuació en els arbres malalts dels terrenys de l'antic càmping Bahía

Arbre malalt

17/01/2014 12:37 -   Departament de Comunicació i PRemsa  

Els terrenys de l'antic càmping Bahía són en l'actualitat propietat de l'Institut Català del Sòl (INCASOL). Atesos els diferents usos socials i veïnals que aquest espai acull al llarg de l'any, el consistori està realitzant els tràmits necessaris perquè els terrenys puguin passar a ser propietat del municipi. Prèviament a aquesta adquisició, l'Ajuntament ha realitzat un estudi sobre l'estat de conservació de l'arbrat existent.

 

La majoria dels exemplars són pollancres, una espècie que en ser de ràpid creixement resultava molt apropiada per als antics usos dels terrenys com a càmpings, però que compten també amb una ràpida degradació respecte a altres espècies.

 

L'anàlisi detallat de branques i troncs realitzat, ha posat de manifest el deteriorament de molts d'aquests arbres, posant de relleu el perill que representen per a la seguretat de les persones que s'hi apleguen durant la realització d'activitats, com és el cas de la Festa Major.

 

Davant aquesta situació, el consistori procedeix aquests dies a la tala dels exemplars que es troben malalts i poden representar un perill, mentre que en una segona fase de l'actuació, es procedirà a plantar noves espècies -majoritàriament plataners- per substituir els arbres extrets.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document