Alumnes i parelles lingüístiques participen en un Taller sobre meteorologia i nusos mariners al GEN Roses

Partint d'un projecte elaborat entre el GEN (Grup d’Esports Nàutics de Roses) i l'Oficina de Català de Roses, la finalitat del qual és promoure una sèrie d'activitats relacionades amb l'àmbit dels esports nàutics entre alumnes i parelles lingüístiques, ahir dijous, 28 d’abril, va tenir lloc un taller nàutic.
29/04/2016 09:25 -   Departament de Comunicació i Premsa  

En aquest taller, en Pol Gelpí, un dels membres de l’equip del Grup d'Esports Nàutics de Roses (GEN), va introduir als participants a través d’unes nocions bàsiques al món de la meteorologia. Durant la sessió, Gelpí va parlar de quins són els vents que més afecten Roses i la navegació per la zona, i va ensenyar les claus de la interpretació dels mapes del temps, així com de la interpretació del temps en el mateix entorn.

 

Tot seguit, els assistents al taller van aprendre el vocabulari bàsic relacionat amb els nusos mariners, i també quins són els nusos més utilitzats en navegació. En Pol va explicar la història de cadascun dels nusos, com es fan, les aplicacions que tenen...

 

Aquesta és la cinquena d'un conjunt d'actuacions centrades en l'àmbit de l'esport nàutic, planificada amb l’objectiu d'incentivar l'ús oral de la llengua catalana en l'àmbit esportiu i de proporcionar un àmbit nou i atractiu que faciliti el procés d'aprenentatge de la llengua catalana.

 

Aquesta col·laboració permet a les parelles lingüístiques i a l’alumnat dels cursos de català per a adults de l’Oficina de Català de Roses conèixer una de les entitats més emblemàtiques de la població, el GEN Roses, i sentir-la partícip del seu procés d’adquisició de la llengua catalana.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document