Antoni Federico inaugura la mostra “Connexions” a Ca l'Anita

El proper dissabte 24 d'octubre, la sala d'exposicions de Ca l'Anita inaugura (20 h) una mostra del pintor i ceramista Antoni Federico. Sota el títol “Connexions”, l'artista recull una sèrie d'obres recents on explora, a partir de la pintura, allò que la física actual estudia mitjançant el coneixement científic. La mostra romandrà oberta fins al 13 de desembre.
20/10/2015 11:25 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Creador inesgotable, amant de la física, la geometria i les matemàtiques, l'obra d'Antoni Federico és concebuda com un tot on el pas d'una pintura a una altra esdevé gairebé imperceptible, obligat i lògic. Pintor i ceramista de l'escola de la Bisbal, l'any 1961 s'instal·là al petit veïnat de l'Estrada (Agullana), on actualment té el seu taller. La seva pintura, tot i passar pel surrealisme o la pintura matèrica als anys 80, té sempre una presència molt personal.

 

Interessat especialment per la perspectiva, la composició i el coneixement de la realitat que es troba sota la aparença de les coses, el seu dibuix extraordinari i la seva pintura són a la vegada un recorregut per la història de l'Art (Leonardo, Velázquez, Picasso), com un viatge al centre de la terra a la recerca de l'estructura oculta que dóna lloc a la vida.

 

Les obres que integren l'exposició que Federico presentarà el dissabte vinent estan dividides en tres formats diferents quant a mides, però gairebé són indeslligables pel que fa al contingut. Obres limitades, fraccionades, separades, úniques, però connectades entre elles. Obres que formen un univers gairebé infinit i molt personal on l'artista busca la seducció de l'espectador, no tant en el miratge de la bellesa sinó en el coneixement intel·lectual, en el reconeixement que allò que estem mirant a l'espai de ficció del quadre està fet del mateix material que nosaltres mateixos.

 

La mostra “Connexions” es podrà visitar a la Sala d'Exposicions de Ca l'Anita del 24 d'octubre al 13 de desembre, els divendres de 17 a 20 h i dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 i de 17 a 20 h.

 

Paral·lelament a aquesta exposició, l'artista oferirà una visita al seu taller situat a l'Estrada (Agullana), que tindrà lloc dissabte 21de novembre, a les 11 h.

PDF document icon cataleg expo A. Federico_ oct 2015.pdf — PDF document, 2.89 MB (3034665 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document