Borja de Riquer, al cicle de conferències de Roses

El cicle de conferències “Propostes de país per a un nou temps” organitzat per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses, prossegueix el proper 21 de març amb la xerrada que oferirà l'historiador Borja de Riquer. Aquesta serà la darrera conferència de la present programació, que també ha comptat amb la participació de l'historiador i polític Joaquim Nadal i del periodista Carles Capdevila.
19/03/2014 11:30 -   Departament de Comunicació i Premsa  

De Riquer és professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, on és catedràtic d'Història Contemporània des de 1988. Entre les seves obres sobre el catalanisme polític, es troben Lliga Regionalista, la burgesia catalana i el nacionalisme (1898-1904), que fou la seva tesi doctoral; El franquisme i la transició democràtica, 1939-1988 (1989), amb J.B. Culla; L'últim Cambó, 1936-1946; i “Escolta Espanya": La cuestión catalana en la época liberal (2001). També ha abordat la història de Catalunya (és autor dels volums VII, IX y X de la Història de Catalunya dirigida per Pierre Vilar) i el franquisme, amb La dictadura de Franco (2010).

 

Formà part de la comissió d'experts que assessorà la Generalitat de Catalunya en el procés per aconseguir el retorn de la documentació de la Generalitat i altres entitats i particulars catalans que es trobaven a l'Arxiu de la Guerra Civil Espanyola de Salamanca.

La conferència tindrà lloc divendres 21 de març al Teatre Municipal de Roses, a les 20.30 h. L'accés és lliure.

 

L'acte tancarà la present edició del cicle de xerrades “Propostes de país per a un nou temps”, iniciat l'octubre de 2012 amb l'objectiu d'apropar a municipi i comarca, el pensament i experiència de figures de renom dels àmbits històric, econòmic i social de Catalunya. L'interès generat i la bona acollida de públic assolida al llarg de les diferents conferències programades fins al moment, han permès donar continuïtat al cicle, pel qual han passat ja Carme Forcadell, Salvador Cardús, Josep M. Terricabras, Carles Puigdemont, Vicenç Villatoro, o Carles Viver i Pi-Sunyer, entre d'altres.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document