Descens d'actes delictius i faltes a Roses

La Junta Local de Seguretat de Roses celebrada ahir (dilluns, 2 de desembre), va fer balanç de l'estat de la seguretat a la població durant el darrer any. Les dades recollides durant la sessió permeten fer una valoració molt positiva, ja que es testimonien importants descensos tan en el nombre de delictes (-18,6%) i faltes (-11,44%), com en robatoris amb força (-30,97%) i amb intimidació o violència (-46,50%). La resolució de casos, per la seva banda, ha augmentat d'un 6,41%.
Descens d'actes delictius i faltes a Roses

Junta Local de Seguretat

03/12/2013 11:30 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La Junta de Seguretat d'ahir va ser la més nombrosa de les celebrades fins ara a Roses. Comptà amb l'assistència de l'alcaldessa del municipi, Montse Mindan; del regidor de Seguretat Ciutadana, Àngel Tarrero; del delegat territorial del Govern, Eudald Casadesús; del director dels Serveis Territorials d'Interior, Albert Ballesta; del representant de la Subdelegació de Govern, Enric Martínez; així com representants de Policia Local de Roses, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Agents Rurals i Bombers de la Generalitat.

 

Durant la sessió, els diferents cossos de seguretat van fer balanç de les dades i resultats recollits durant l'any 2013, posant de manifest un clar descens en el nombre d'incidències i actes delictius produïts a la població respecte als mateixos períodes de l'any anterior.

 

Així, pel que fa a la tasca realitzada per Mossos d'Esquadra, les dades comptabilitzades entre  novembre de 2012 i octubre de 2013, parlen d'una reducció del 19,2% d'incidents generals (serveis sobrevinguts i no programats que es realitzen a demanda ciutadana). De la mateixa manera, els fets relacionats amb infraccions de tipus penal, han baixat també en el municipi en un 15,6%. Conseqüentment, les detencions han disminuït un 8%, mentre que una altra dada molt positiva ha estat la relativa a la resolució de casos, que ha augmentat en un 6,41%.

 

De les detencions realitzades a la població, un 15,1% han estat practicades per la Policia Local de Roses, mentre que el 84'9% restant ha anat a càrrec de Mossos d'Esquadra (incloent-hi les realitzades pel servei Albatros -patrulles mixtes integrades per agents de Mossos i de Policia Local).

 

Els robatoris amb força s'han reduït en un 30,97%, i els comesos amb intimidació o violència, un 46,50%. Pel que fa al nombre de delictes i faltes penals, els fets coneguts a Roses han disminuït un 18,64% i un 11,4%, respectivament.

 

Pel que fa a la seguretat en la circulació, la Policia Local de Roses ha realitzat durant 2013 (fins a data 1 de desembre), el control de 1.283 vehicles, comptabilitzant 16 denúncies per excés de velocitat, 33 per conducció sota els efectes d'alcohol o drogues i 159 per contaminació acústica o falta de documentació. En l'apartat de sinistralitat, s'han comptabilitzat 110 accidents de trànsit, amb un resultat de 32 ferits lleus i 2 greus, sense que s'hagi produït cap víctima mortal.

 

Els agents locals han dut també a terme 453 actuacions de seguretat ciutadana, 793 serveis de proximitat (control d'accessos a centres escolars i equipaments, suport a les activitats de l'associacionisme, seguretat en àrea comercials,...), 246 de suport a la justícia, i han tramitat 846 actes de policia administrativa (195 d'elles per venda ambulant, amb 2,5 tones de material decomissat). Les tasques de policia assistencial (teleassistència, classes d'educació vial, etc...) han arribat fins a les 3.477.

 

Per últim, 315 objectes han estat lliurats a l'oficina d'objectes perduts de les dependències de la policia rosinca, 303 dels quals han pogut ser retornats als seus propietaris.

 

Per la seva banda, en el període comprés entre juny i novembre de 2013, la Guàrdia Civil ha realitzat 132 controls als ports comercial i esportiu de la població, 265 controls a vehicles, 561 a persones, 97 inspeccions administratives, 41 denúncies i 11 detencions. A destacar també l'operatiu Círcinus realitzat conjuntament entre Guàrdia Civil i UCO Madrid, que donà com a resultat la detenció de 3 persones per apropiació indeguda i danys en jaciments arqueològics. El cos de Policia Nacional ha realitzat 12 controls a ports, 8 controls d'estrangeria i 9 expulsions.

 

Durant la sessió mantinguda ahir, els diferents representants policials van mostrar la seva satisfacció pels resultats assolits en matèria de seguretat a la població, i van acordar continuar treballant en la línia de col·laboració marcada en campanyes i operatius com els de controls del top-manta. En aquest àmbit, el consistori rosinc va sol·licitar també la intervenció de la Guàrdia Civil en els dispositius que es realitzin a partir d'ara a Roses contra aquest fenomen, demanant el tractament del material que es decomissi com a resguard fiscal (contraban).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document