Dimarts 4 d'agost, punt informatiu sobre el mosquit tigre al mercat de Roses

Demà dimarts, 4 d'agost, el Programa de Vigilància del Mosquit Tigre de Dipsalut instal·larà a l'exterior del Mercat Municipal de Roses un estand informatiu per resoldre dubtes i donar consells sobre les mesures i prevenció a tenir en compte per combatre aquest insecte de forma eficaç. L'horari d'atenció al públic serà de 8.30 a 13 h.
Dimarts 4 d'agost, punt informatiu sobre el mosquit tigre al mercat de Roses

Estand informatiu Mosquit Tigre

03/08/2015 10:32 -   Departament de Comunicació i Premsa  

En l'àmbit dels espais públics, l'Ajuntament desenvolupa regularment a través del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, programes i tasques de control dels focus de cria de la via pública. Aquest control consisteix bàsicament en un tractament dels embornals que acumulen aigua, aplicant un producte que elimina les larves dels mosquits. D’aquesta manera, es garanteix que dels focus de cria de l’espai públic no en neixin mosquits.

 

Durant aquest any, a més, el Servei ha dut a terme 8 atencions domiciliàries a Roses, fruit de les 8 sol·licituds rebudes fins al moment.

 

Punt informatiu per conscienciar i resoldre dubtes

 

No obstant això, per evitar la reproducció i proliferació de mosquits en el territori, resulta indispensable una correcta prevenció per part de la ciutadania en l'àmbit privat on no pot actuar l'administració (jardins, patis, terrasses, horts...), evitant les acumulacions d'aigua en recipients o dipòsits, principals espais de cria del mosquit tigre.

 

Amb la intenció de conscienciar els veïns i veïnes de Roses sobre la importància d'adoptar unes correctes mesures preventives, tècnics del Programa de Vigilància del Mosquit Tigre facilitaran demà tota la informació i consells necessaris des de l'estand instal·lat a l'exterior del Mercat Municipal.

 

Al mosquit tigre, ni aigua

 

La millor manera d’evitar la proliferació de mosquits en general i del mosquit tigre en particular, és prevenir la seva aparició, conèixer la problemàtica i aplicar les mesures de prevenció necessàries, com no deixar recipients amb aigua a patis, horts i jardins.

 

Per això cal evitar que s’acumuli aigua eliminant els objectes que puguin fer-ho; tapant hermèticament els dipòsits d’aigua per regar; posant sota cobert barques, carretons o remolcs, o bé posant-los cap per avall o tapant-los; eliminant els pneumàtics vells; posant peixos vermells a les basses ornamentals i fonts del jardí, perquè es menjaran les larves dels mosquits; netejant de fulles les canaleres de teulats i terrasses; i, finalment, buidant l’aigua d’embornals i desaigües o tractant-la amb un producte larvicida.

 

Podeu consultar les mesures preventives en el tríptic adjunt i a la pàgina web del Progama:

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document