El catedràtic d'ètica Norbert Bilbeny participa en el cicle de conferències de Roses

El catedràtic d'Ètica de la Universitat de Barcelona, Norbert Bilbeny, serà el conferenciant de la xerrada que tindrà lloc el proper divendres 15 de novembre, dins el cicle “Propostes de país per a un nou temps” organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses. L'acte tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses a les 20.30 h i l'accés és lliure.
13/11/2013 10:35 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Norbert Bilbeny (Barcelona, 1953), és catedràtic d'ètica de la Universitat de Barcelona des de l'any 1990. Ha estat investigador o professor convidat a diferents universitats de tot el món (Berkeley, Toronto, Chicago, Mèxic). Va començar treballant sobre temes d'història de la filosofia catalana i sobre ètica kantiana. La seva especialitat són les qüestions interculturals, l'ètica de la ciutadania i el cosmopolitisme.

 

A més de fer-ho des de la càtedra, ha transmès les seves idees com a col·laborador habitual en els mitjans de comunicació (Avui, Diari de Barcelona, i actualment La Vanguardia), i és autor d’una nombrosa bibliografia tant en català com en castellà. Va guanyar el Premi Josep Pla el 1984 amb Papers contra la cinta magnètica, i l’Anagrama d’assaig el 1987 amb La revolución en la ética. Hábitos y creencias en la sociedad digital. Va ser secretari de l'Ateneu Barcelonès del 1985 al 1989, i actualment és degà de la Facultat de Filosofia de la UB.

En la xerrada del proper divendres a Roses, Bilbeny farà una anàlisi de la situació actual a Catalunya en relació al sobiranisme, parlarà dels diferents models de futur, dels principals reptes de la independència, i de la cultura de valors que cal continuar desplegant a favor de la convivència.

La conferència forma part del cicle organitzat aquesta tardor per l'Ajuntament de Roses, dividit en dos blocs temàtics: “Roses, un poble amb molta història” i “Propostes de país per a un nou temps”. A Norbert Bilbeny el seguiran l'historiador Arnald Plujà (5 de desembre) i, tancant el cicle el 13 de desembre, el Catedràtic de Dret Constitucional i president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer.

Amb aquesta proposta, el consistori vol apropar a la ciutadania del municipi i de tota la comarca, el pensament i experiències de figures de l'actualitat amb una contrastada solvència i trajectòria professionals, que ofereixin de primera mà la seva visió del món al públic empordanès.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document