El conseller Rull assisteix a l’inici de la temporada de creuers de Roses en què s’esperen 2.000 passatgers

- Per primer cop el port altempordanenc dóna el tret de sortida a la temporada de creuers de la Costa Brava, un any en què el municipi espera l’arribada de sis vaixells - Quatre companyies apostaran per primera vegada per Roses amb els creuers Saga Pearl II, Artania, Silver Cloud i Serenissima
14/04/2016 23:50 -    

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha donat aquest dijous el tret de sortida a la temporada de creuers 2016 del port de Roses (Alt Empordà). Aquest enclavament enceta per primera vegada l’activitat creuerística a la Costa Brava. La temporada de creuers 2016 a Roses s’allargarà fins al 18 d’octubre. Aquest any, aquest port rebrà sis escales de creuer i 2.000 passatgers, 500 més que la temporada anterior.

Rull ha fet èmfasi en el fet que el sector dels creuers genera una important activitat econòmica. “Tenim un patrimoni al país que volem posar en valor i aquesta és la raó per la qual per al Govern de Catalunya és absolutament prioritari fomentar aquest tipus d’activitats”, ha destacat. En el cas concret del Port de Roses, el titular de Territori i Sostenibilitat l’ha definit com “un model d’èxit”. “Ho és perquè hi ha dos parcs naturals, i això és molt poc habitual a Europa, i perquè és la porta d’entrada al Museu Dalí i això són elements molt rellevants”, ha dit.

Roses s’ha posicionat com a port que rep companyies de luxe que escullen fondejar en un espai singular com la seva badia en un moment en què el sector creuerístic gaudeix de bona salut. Aquesta destinació complementa el port de Palamós (Baix Empordà), que rep una tipologia de creuer més àmplia i variada. Així, els dos ports i les seves destinacions incrementen l’oferta creuerística de la Costa Brava. El port de Roses i la seva destinació turística es promouen en el mercat de creuers internacional sota la marca Costa Brava Cruise Ports.

A l’acte també hi ha assistit l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, entre altres autoritats.

Saga Pearl II

El creuer Saga Pearl II ha fet l’escala inaugural de la temporada al port de Roses amb 430 passatgers (majoritàriament britànics) i 230 tripulants. El vaixell ha arribat a les 7.00 hores del port de Tarragona i preveu salpar a les 19.00 hores cap al port francès de Toulon. Els passatgers del Saga Pearl II visitaran Roses, Girona, Empúries, Figueres i el Cap de Creus.

El Saga Pearl II està fent una ruta de 17 nits per l’oceà Atlàntic i el Mediterrani. El vaixell va sortir el 5 d’abril del port britànic de Southampton i ha fet escales a El Ferrol, Motril, València, Tarragona, Roses, Toulon, Maó i Gibraltar. La seva ruta finalitzarà a Southampton, el port base d’aquest vaixell.

El creuer de bandera maltesa té 164 metres d’eslora i 18.627 tones de registre brut.

Cinquena temporada estable

El port rosinc enceta la cinquena temporada estable de creuers que el posicionarà en el mercat creuerístic entre les companyies que fan itineraris pel Mediterrani occidental i busquen destinacions singulars per als seus vaixells.

D’aquesta temporada destaca:

- L’aposta per Roses de les companyies de luxe Saga Shipping Company, Phoenix Reisen Cruises, Silversea Cruise i Serenissima Cruises, que respectivament vindran amb els creuers Saga Pearl II, Artania, Silver Cloud i Serenissima.

- La fidelitat de la companyia de luxe Seadream Yacht Club, que ve cada dos anys al port de Roses. Aquesta temporada visitarà el municipi amb els dos creuers de la seva flota Seadream I i Seadream II.

- Una altra de les novetats és que el creuer Serenissima, encarregat de cloure la temporada, farà una escala de dos dies al port rosinc.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document