El Parc Natural del Cap de Creus identifica prop de 250 espècies d'ocells des del 1950

Commemorant el Dia Mundial dels Ocells, Ca l'Anita acull aquesta tarda (20.30 h), la presentació de l'Anuari ornitològic del Parc Natural de Cap de Creus 2006-2010, que suposa la culminació d'una sèrie de tres anuaris editats entre 1950 i 2010. A les 16 h, al Far del Cap de Creus, tindrà lloc també una activitat de seguiment de la migració d'ocells.
02/10/2015 09:35 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L'Anuari és fruit d'un llarg treball de recopilació de dades de 342 observadors recollides per l'autor, Ponç Feliu, així com de la col·laboració desinteressada d'ornitòlegs, naturalistes i fotògrafs que han cedit les imatges per il·lustrar aquest llibre, que permet descobrir les prop de 250 espècies del Parc, la seva reproducció i el seu comportament, entre altres dades d'interès.

 

El llibre detalla el gran nombre d'espècies d'aus que al llarg de l'any acull el Parc, gràcies als seus valors naturals, la privilegiada orografia, la bona situació geogràfica, i la presència d'ecosistemes diversos i ben conservats. Des d'ocells marins hivernants i migrants al llarg de la línia de costa, fins a espècies pròpies dels alts roquissars escarpats i dels penya-segats, rapinyaires, petits ocells insectívors, i algunes espècies ben escasses en d'altres punts del país.

 

La presentació del llibre, que anirà a càrrec de l'autor, Ponç Feliu, i Gerard Carrion, tècnic del Parc Natural del Cap de Creus, servirà de punt de partida de la xerrada sobre els ocells de Roses que tindrà lloc a continuació.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document