El Teatre Municipal de Roses tanca la programació amb un rècord de 3.406 espectadors

La temporada teatral desenvolupada al TMR entre els mesos de gener i juny d'aquest any ha assolit un nou rècord d'assistència de públic en la història de l'equipament, amb un total de 3.406 espectadors. Aquesta xifra representa, respecte al mateix període de l'any 2011, moment en què l'actual equip de govern del consistori rosinc decidí activar la programació del teatre, un augment d'un 357% en la venda de localitats (l'any 2011 se'n van vendre 745).
El Teatre Municipal de Roses tanca la programació amb un rècord de 3.406 espectadors

Presentació resultats TMR

20/06/2014 12:25 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La bona resposta de públic rebuda durant la temporada, en què s'han arribat a comptabilitzar cinc plens absoluts amb les obres “T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré”, “Barcelona”, “Iaia!”, “Cube” i la “IX Cantada d'Havaneres”, posen de manifest l'encert de l'Àrea de Cultura del consistori rosinc amb la programació proposada.

 

La taquilla assolida durant la temporada ha pujat a 31.539 (un 363% més que durant 2011, en què es recolliren 6.807 €). Aquesta recaptació, juntament amb els 18.000 euros subvencionats per la Diputació de Girona i Generalitat, suposen un total de 49.539 € de retorn dels 67.382 € que l'Ajuntament ha invertit en les despeses i contractació d'aquesta programació. Un 73% del pressupost municipal destinat a la programació teatral de la temporada, per tant, ha estat cobert pels ingressos generats per la pròpia activitat, reduint-se així el cost per al municipi al 26,4 % restant, és a dir, a 17.843 € dels 67.382 totals.

 

Aquesta dada resulta també molt significativa comparativament amb l'exercici 2011, en què dels 56.812 € de cost de la programació del semestre, s'assoliren uns ingressos totals de 14.807 € (6.807 € per la venda d'entrades i 8.000 en subvencions), xifra que representà un 26% del total del pressupost, havent de sufragar el municipi els 36.000 € de diferència.

 

Pel que fa a l'assistència de públic en base a la programació, 3.083 espectadors han assistit a les diferents representacions teatrals i de dansa programades, mentre que les audicions destinades a música clàssica han rebut 323 assistents. En aquest punt, l'Àrea de Cultura es fixa l'objectiu d'impulsar i incrementar l'assistència a l'apartat de clàssics que programa anualment, motiu pel qual preveu ja diferents campanyes i accions per tal de donar a conèixer i apropar aquest cicle al públic del municipi i resta de la comarca.

 

Preparant la nova temporada amb un inici de luxe

 

Amb els bons resultats obtinguts, dels quals l'ajuntament fa una valoració molt positiva, l'Àrea de Cultura treballa ja en la programació de tardor-hivern que s'iniciarà el proper mes de setembre, i avança ja que l'obertura de la temporada en l'apartat teatral tindrà lloc el 12 d'octubre amb la reconeguda obra “Pulmons”, a un preu de 15€. Les entrades estaran a la venda a partir del proper dimecres 25 de juny.

  

Pulmons”, escrita pel dramaturg britànic Duncan Macmillan i produïda per Sixto Paz Produccions, arribarà a Roses després d'assolir un èxit rotund durant aquesta temporada (amb un 99% d'ocupació), a la Sala Beckett de Barcelona. L'obra, interpretada per Pau Roca i Carlota Olcina , sota la direcció de Marilia Samper, aborda l'evolució d'una parella que discuteix sobre la possibilitat de tenir un fill, en un escenari com a únic element, un llit de matrimoni, “on tot es fa i es desfà”.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document