El web municipal de Roses, reconegut amb el Segell InfoParticipa a la qualitat i transparència

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va recollir ahir al vespre el segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació local, atorgat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. El guardó reconeix l'Ajuntament de Roses en haver obtingut un compliment superior al 92% (exactament del 94,23%), dels 52 indicadors que avaluen l'organització i la qualitat de la informació publicada al web municipal www.roses.cat.
21/04/2016 10:55 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als webs municipals que publiquen informació que facilita a la ciutadania tenir coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d’una marca de qualitat que dóna garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics.

 

Les institucions són puntuades per un equip avaluador que contrasta la informació publicada als webs municipals i atorga la puntuació corresponent a cada cas en funció del compliment dels paràmetres marcats. Aspectes com informació sobre càrrecs electes i personal, relació dels contractes o convenis subscrits per l’Ajuntament, calendari institucional d’alts càrrecs, actes dels òrgans de govern, informació sobre comptes municipals, plans i convenis urbanístics, o com es distribueixen el pressupost i recursos col·lectius, són alguns dels punts que els ajuntaments han d'oferir a la seva ciutadania.

 

D'aquesta manera, s'aposta per una informació municipal de qualitat i alimentada per fonts transparents amb la qual les ciutadanes i els ciutadans poden avaluar com gestionen els representants polítics els recursos col·lectius, intervenir en el debat públic i decidir amb criteris ben fonamentats.


 

L'acte de lliurament del segell va tenir lloc ahir, dimecres 20 d'abril, al Born Centre Cultural de Barcelona.


Podeu accedir al portal de la transparència de Roses en el següent enllaç:


  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document