Els alumnes de l'Oficina de Català coneixen el patrimoni local amb una una visita al cementiri de Roses

Ahir dimarts, 12 d'abril, l'Arxiu Municipal de Roses va realitzar una visita guiada al cementiri de la població amb la finalitat de difondre el patrimoni funerari entre l'alumnat dels cursos de català i les parelles lingüístiques.
13/04/2016 13:16 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La visita va ser conduïda per Josep M. Barris, arxiver municipal de Roses, qui a partir de la idea que el cementiri de qualsevol població és un mirall molt precís de les característiques i de la manera de ser dels seus habitants, va fer una exposició sobre l’estat de conservació de l’espai. També va comentar les obres d'art funerari existents.

Ancla

Els visitants van poder veure com el pas dels anys ha modelat un fossar agradable, farcit de detalls, lluminós i mediterrani, d'acord amb una tradició que ha donat grans necròpolis com la d'Arenys de Mar, Lloret, Port de la Selva o Figueres. També van conèixer que la calidesa del lloc no passà desapercebuda a l´exiliat Carles Pi-Sunyer, que li dedicà un senzill poema: “Quatre parets de cals emblanquinades/ les lloses entre mates de fonoll/ un borinot rondant entre el rostoll/ i les hores calmoses, encantades”.

 

En definitiva, una visita que va guiar els participants per la història d’aquest espai, per l'art funerari existent i per la identificació social dels elements més destacables.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document