Els cursos que pots fer a Roses aquesta tardor

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses ha presentat el programa de formació per aquesta tardor del 2015. Adreçats a les persones que volen assolir uns coneixements mínims per poder desenvolupar tasques d'atenció al públic en l'ambit del comerç, la restauració o l'allotjament es fan cursos de francès, anglès i alemany. Les inscripcions estan obertes des d'aquesta setmana. El preu general del curs de 40 hores és de 63€ per a la inscripció general; 30€ per a la reduïda a la qual es poden acollir les persones desocupades inscrites com a demandants de feina a l'Oficina de Treball de la Generalitat; i són gratuïts pels joves de 16 a 29 anys inscrits al Programa de Grantia Juvenil.
18/09/2015 12:10 -    

La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil. Si es tenen entre 16 i 29 anys, s'està buscant feina i no s'està fent cap acció formativa ni educativa, els joves es poden apuntar al programa. En un termini de quatre mesos, la Generalitat ofereix a aquests joves una oferta de treball, pràctiques o formació. A Roses els joves es poden registar en el programa al CAR Jove de Roses, a l'Avinguda Gran Via de Pau Casals, 39-45 de dilluns a divendres de 16 a 20 hores.
Cursos d'informàtica
També es poden fer cursos d'informàtica de nivell bàsic per a persones que no tenen coneixements previs, que es faran a les aules del Mercat Municipal. Així com un curs d'internet de 10 hores, per a persones que ha saben fer anar l'ordinador, coneixen l'ús del sistema windows però que volen dominar millor totes les possiblitats de la xarxa. De la mateixa manera es podran fer cursos d'informàtica a nivell d'usuari de fulls de càlcul i processadors de textos.
Els cursos d'alfabetització digital, processador de textos i full de càlcul són de 20 hores i tenen un preu d'inscripció de 50€ la general, 20€ la reduïda i 0€ l'exempció.El curs d'ús d'internet és de 10 hores i els preus són de 25€; 10€ i 0€, respectivament. Les inscripcions es poden fer al Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) de dilluns a divendres de 9 a 14h.
Al final dels cursos es lliurarà un certificat d'aprofitament als alumnes que hagin assistit a un 80 per cent de les sessions.
Emprenedoria i creació d'empresa
Si és té la idea de crear un negoci o què cal tenir en compte per obrir-lo, també es farà el curs d'emprenedoria i creació d'empresa. Durarà cinc sessions en les quals es tractarà sobre el perfil de l'emprenedor, el pla d'empresa, l'estructura legal i el pla econòmic financer. En aquest cas el curs es gratuït però es imprescindible la inscripció prèvia, i es fara a la sala de formació de l'Àrea de Promoció Econòmica (c/Madrid, 1, 1r). Les inscripcions ja han començat al Servei d'Atenció al Ciutadà i s'acaba el termini el 22 d'octubre. Al final del curs es lliurarà un certificat d'assistència.
Català
També l'Oficina de Català de Roses (Riera Ginjolers, 22) ofereix aquesta tardor cursos presencials de català per a adults, que van des del nivell inicial A1 al nivell superior C2. Els cursos comencen el mes d'octubre però el termini d'inscripcions ja està obert.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document