Els darrers mesuraments del terratrèmol d'aquesta nit, li donen una intensitat de 4,3 graus

Amb motiu del terratrèmol produït aquesta passada nit (a la 1 h 37 minuts de dijous 29 d'octubre), l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha contactat amb l'Institut Cartogràfic de la Generalitat de Catalunya per obtenir dades actualitzades i tota la informació de què es disposa relativa a aquest sisme.
29/10/2015 10:27 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El cap de l'Àrea de Geofísica i Sismologia de l'Institut Cartogràfic, Xavier Goula, ha informat l'alcaldessa que els darrers mesuraments i càlculs realitzats, han quantificat el terratrèmol amb una intensitat sísmica de 4,3 graus a l'escala de Ritcher. L'epicentre ha estat el Golf de Roses, a 9 km de profunditat, i s'ha percebut als municipis de la demarcació de Girona i també algunes poblacions de les comarques de Barcelona.

 

Segons ha informat Xavier Goula, aquesta és una intensitat considerada excepcional per a la zona, atès que moviments sísmics d'aquestes magnituds acostumen a produir-se cada 15 anys aproximadament, fet que fa preveure que no es torni a repetir properament. Sortosament, l'episodi no ha produït cap incidència ni cap dany material ni físic.

 

Un altre tema tractat durant la conversa mantinguda, ha estat la possibilitat d'organitzar una xerrada informativa en el municipi per donar a conèixer entre la ciutadania de Roses tota la informació relativa als comportaments sísmics a la zona de l'Alt Empordà, considerada de baixa intensitat. Tant l'alcaldessa com el responsable de l'Institut Cartogràfic han considerat molt interessant aquesta proposta, que esperen portar a terme properament en coordinació amb Protecció Civil.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document