Els joves de Roses debaten sobre usos i límits de les xarxes socials a partir de la representació teatral “Enxarxats”

Un total de 235 alumnes de primer i segon d'ESO dels instituts Cap Norfeu, Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà, assistiran al llarg d'aquest matí a la representació de l'obra teatral interactiva “Enxarxats” que tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses. Aquesta activitat s'emmarca en el Programa d'activitats educatives que cada curs programa l'Ajuntament de Roses, amb el qual ofereix una formació i aprenentatge complementaris als alumnes del municipi.
06/11/2015 10:20 -   Departament de Comunicació i Premsa  

 

El Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses ofereix cada any a escoles i instituts del municipi el Catàleg d'Activitats Educatives, on enguany es recullen un total de 82 activitats degudament revisades i actualitzades, adreçades als cicles infantil, primària i secundària, i que també inclou activitats per a pares, mares i tutors. Amb aquest projecte, es complementa l'ensenyament reglat i curricular a l'aula i es facilita a infants i joves l'accés als coneixements des d'un plantejament dinàmic i basat en l'experiència personal, com la realització de tallers, visites, teatre, etc.

 

L'activitat que té lloc avui al Teatre Municipal, “Enxarxats”, té per objectiu sensibilitzar i prevenir els joves entorn a l'ús de les xarxes socials: quins són els límits, prevenir la violència i l'assetjament, les relacions a la xarxa, el codi ètic, el respecte, o la protecció de la intimitat, són alguns dels temes tractats a través d'una representació teatral que donarà pas a una segona part de debat entre els assistents. La finalitat és que els joves s'interroguin i parlin sobre l'ús de les xarxes socials a través de la presentació de diverses situacions amb les quals es poden sentir identificats.

 

Al llarg del matí, participaran en les dues sessions programades un total de 235 alumnes: 90 de 2n d'ESO de l'Institut Cap Norfeu, 67 de 1r d'ESO del Centre Escolar Empordà, i 78 de 2n d'ESO de l'Institut Illa de Rodes.

 

La propera activitat programada tindrà lloc el proper divendres també al Teatre Municipal amb la representació de l'obra Nyam Nyam, que plantejarà temàtiques entorn a l'alimentació i hàbits saludables .

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document