Esteve Palou rep la Dracma de Plata de Roses 2016

Dilluns 15 d’agost, ha tingut lloc al Teatre Municipal de Roses l’acte de concessió de la Dracma de Plata de Roses, màxima distinció que la vila de Roses concedeix a persones o entitats, en reconeixement a les seves aportacions al municipi. Enguany, el guardó ha recaigut sobre una persona vinculada a la vida de Roses en molts àmbits diferents, l’Esteve Palou, de qui destaca el seu interès per la cultura popular, per les tradicions, pel patrimoni i per la natura, fins portar-lo a ser peça fonamental en molts projectes que tenen a veure amb la cultura popular i la tradició oral de Roses.
16/08/2016 13:05 -    

Entre d'altres l'Esteve Palou ha estat:

- Impulsor de la revista Rodhe als anys 70.

- Membre de la Comissió de Festes de la Festa Major de Roses, anys 70.

- Membre actiu de l'Associació de Veïns de Roses Rodhe, a finals dels anys 70 i principis del 80, en els inicis del període democràtic.

- Membre de l'agrupació Rialles de Roses, predecessora de l'associació Optimist en relació a les activitats adreçades al públic infantil,

- Impulsor de la conservació del patrimoni i la seva difusió a partir de l'excursionisme, que tan important ha estat no només per Roses sinó per tot el país.

- Membre fundador de l'associació Excursionista Cabirols.

- Col·laborador indispensable en la recuperació de camins, construccions de pedra seca, barraques i especialment del camí de Ronda.

- Col·laborador de l'Ajuntament de Roses, en el catàleg de Pla Especial de Patrimoni, edificis i bens d'interès, aprovat al juny de 2015.

- Col·laborador de la Rosespèdia

- Soci de la Societat Unió Fraternal, la SUF

- Membre de amics de la Fundació Roses Història i Natura

- Activista en favor de la llengua, a partir del voluntariat com a parella lingüística de l'Oficina de Català de Roses.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document