Experiències educatives per aprendre jugant

Tallers pràctics de ciència i genètica, màgia, ciències del mar, paleontologia, biologia o astronàutica, són algunes de les activitats que proposa el programa Aprenem Jugant impulsat per l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses, entre els propers 15 de novembre i 13 de desembre. Enguany, a més d'infants i joves, el programa obre els seus tallers als pares i mares que vulguin acompanyar els seus fills en aquesta experiència.
Experiències educatives per aprendre jugant

Taller planetari curs 2013-2014

06/11/2014 11:12 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses organitza aquesta tardor la tercera edició del programa Aprenem Jugant, en el qual s'engloben diferents activitats formulades des de l'àmbit de l'educació no formal amb l'objectiu de donar resposta a les curiositats d'infants i joves, tant dins com fora de l'horari escolar.

 

Pel que fa a les activitats extraescolars, el programa consolida els tallers que van assolir un major èxit durant les dues edicions realitzades el passat any, les quals van aplegar un total de 567 infants i joves participants i van assolir una molt bona valoració. A més, l'oferta s'amplia a la la participació activa de pares i mares, que podran acompanyar els seus fills i filles en el transcurs dels diferents tallers (prèvia inscripció).

 

Totes les activitats han estat formulades d'acord a una clara base educativa, i seran dinamitzades per professionals, entitats o empreses especialitzades en cadascuna de les matèries. Les activitats es divideixen en funció de les franges d'edat, atenent les característiques i necessitats de cada grup.

 

Els diferents tallers i activitats tindran lloc els dissabtes compresos entre el 15 de novembre i el 13 de desembre. Les inscripcions varien en funció de l'activitat (veure quadre adjunt) i es podran realitzar a les oficines de l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament (pl. Catalunya, 8, 1r pis. Horari de 10 a 14 h). Els models d'inscripció i la informació completa dels tallers es poden trobar a la pàgina web municipal www.roses.cat. Totes les activitats són gratuïtes.

 

Pensant en les famílies, s'incorporen també al programa dues xerrades que tindran lloc el 29 de novembre, plantejades de manera interactiva per tal que els pares i mares assistents puguin, si ho desitgen, interaccionar amb la ponent. La Dra. Rosa Jové, torna a visitar Roses després de la xerrada que oferí el passat any i que aplegà més de 100 assistents. En aquesta ocasió parlarà sobre el son infantil (etapa de 0 a 6 anys) i, en una segona activitat, sobre la resolució de conflictes entre pares i fills.

 

Pel que fa a les activitats que l'Aprenem Jugant ofereix dins l'horari lectiu a escoles i instituts del municipi, durant aquest primer trimestre del curs s'estan desenvolupant diferents activitats complementàries a l'ensenyament reglat i curricular de l'aula, com l'activitat “Animals del passat”, “Un hort al teu balcó”, la “Cistella del port”, aules de natura, i obres de teatre interactives.

 

Podeu consultar el programa d'activitats complet en el quadre adjunt.

  

ACTIVITAT

Data realització activitat

Inscripcions

Data sorteig

(si s'escau)

Data llistat admesos/exclosos

Taller Il.lusionisme

15 i 22 novembre

Del 3 al 6 de novembre de 2014

11 de novembre de 2014

12 de novembre de 2014

Taller CSI

 

15 novembre

 

Taller de la Cèl.lula

Taller “Ens enlairem”

Taller “Contaminació Marina”

22 de novembre

Del 10 al 13 de novembre de 2014

18 de novembre

19 de novembre

Taller “Extranyes Criatures”

 

 

29 de novembre

 

 

Del 17 al 20 de novembre de 2014

 

 

25 de novembre

 

 

26 de novembre

Taller interactius dels sentit

Taller “Investiga amb l’olfacte”

Taller “arbres que parlen d’edat

Retalls de Biodiversitat

13 de desembre

De l’1 al 4 de desembre

9 de desembre

10 de desembre

 

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document