2012: la gran celebració del teatre a Roses

Roses celebra enguany dos aniversaris de gran rellevància dins l’apartat cultural i de les arts escèniques de la població. D’una banda, el Grup de Teatre de Roses (GTR) celebra el 30è aniversari de la seva creació, mentre que l’equipament del Teatre Municipal de Roses (TMR), complirà el 21 de juny el desè aniversari de la seva inauguració oficial. Per celebrar les dues onomàstiques, l’Ajuntament de Roses i el GTR presenten una programació especial de celebració, integrada pels muntatges Mozart-Salieri (2, 3 i 4 de març), La tonalitat de l’infinit (22 de juny) i El Cafè de la Marina (29 i 30 de juny i 1 de juliol).
Presentació aniversaris GTR- Teatre Municipal

Presentació aniversaris GTR- Teatre Municipal

24/02/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

En el decurs d’aquests primers 10 anys de vida, el Teatre de Roses ha acollit un total de 576 activitats culturals, entre representacions teatrals, espectacles de dansa, audicions musicals i altres esdeveniments com conferències, presentació de llibres, festivals d’associacions, etc.

Destaca també la tasca de suport a entitats, associacions o serveis municipals amb un total de 353 activitats comptabilitzades durant el darrer trienni (2009-2011). Pel que fa al número d’usuaris, la xifra assolida en els darrers tres anys és de 90.838 (69.090 espectadors espectacles) / 21.748 (usuaris altres activitats).

El 10è aniversari de la posada en marxa del TMR se celebrarà el 22 de juny (exactament 10 anys i 1 dia després de la seva inauguració), amb la posada en escena de la cantata La tonalitat de l’infinit, muntatge amb textos d’Enric Casasses i música de Feliu Gasull amb el qual es va inaugurar la sala l’any 2002. Com en aquell moment, la interpretació anirà a càrrec del Grup de Teatre de Roses i de la Coral Cantiga, que enguany també celebra el seu 50è aniversari. Més enllà d’aquestes celebracions, el muntatge formarà enguany també part dels cartells dels festivals GREC de Barcelona i Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols. 

Amb una quarantena de muntatges teatrals a les seves esquenes, i una qualitat i trajectòria que l’han portat a recollir èxits i reconeixements de públic i crítica arreu de les comarques gironines, el Grup de Teatre de Roses oferirà el proper cap de setmana dins el programa del seu 30è aniversari la triple representació de Mozart-Salieri i el Rèquiem Inacabat. L’obra, que inclou la tragèdia escrita pel poeta i novelista rus Puixkin, així com fragments del llibret del Rèquiem de Mozart, es representarà divendres i dissabte 2 i 3 de març, a les 22 hores, i diumenge 4 a les 19 h.

Per últim, tancant el cartell onomàstic programat, el Grup de Teatre de Roses oferirà els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol, la representació de l’obra El Cafè de la Marina de Josep Maria de Sagarra, un retrat de la vida dels pescadors i mariners de la Costa Brava.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document