250 alumnes de llatí visiten Roses per conèixer la Ciutadella

La Ciutadella de Roses va rebre el passat 14 d’octubre la “II Trobada d’estudiants de llatí de 4rt d’ESO a les comarques gironines”, activitat organitzada per l’equip de l'Institut de Ciències de l’Educació de clàssiques de la Universitat de Girona. La celebració comptà amb la participació de 250 alumnes i una vintena de professors, procedents d’un total de 14 instituts de les comarques gironines.
trobada Ciutadella

trobada Ciutadella

10/10/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La trobada del proper divendres serà la segona d’aquestes característiques, després de la celebració d’una primera edició que tingué lloc el maig de 2009 a Empúries. L'objectiu de l’acte és difondre el coneixement del jaciment de Roses i possibilitar una trobada d'alumnes d'instituts gironins que han optat per l’aprenentatge del llatí. L’activitat es realitza el dia anterior a la celebració de l’Idus d’octubre del calendari romà (15 d’octubre), considerat dia de bon auguris pels romans.

El programa d’activitats s’iniciarà a les 10 h amb un acte de benvinguda en el qual participarà el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Albert Bayot, i prosseguirà amb la presentació de la samarreta commemorativa de la trobada, dissenyada per a l’ocasió amb la moneda grega de Roses, la data en llatí i una cita del geògraf grec Estrabó.

A continuació, els alumnes es dividiran en grups per realitzar les diferents activitats programades, consistents en la visita guiada al museu, muralla i jaciments grec i romà de la Ciutadella, i en una conferència sobre el recinte a càrrec de l’arqueòloga Anna Maria Puig. Un esmorzar servit al pati d'armes, permetrà als participants degustar menjars de l'època romana: pastís d’olives, botifarres, fruits secs, dolços de panses o figues, dàtils, formatges, codonyat, melmelades diverses, fruites com pomes, peres, raïm, magranes, castanyes... i fer un brindis en llatí.

L’acte de cloenda, que comptarà amb l’assistència dels regidors de Cultura i Ensenyament del consistori rosinc, Marc Danés i Sílvia Useros, tancarà l’acte amb una versió en llatí del "Gaudeamus igitur" i "L’hora dels adéus".

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document