A Roses, Suquet de Peix tot l’any

Un any més s’han iniciat a Roses les Jornades Gastronòmiques dedicades al plat per excel·lència de la cuina rosinca: el Suquet de Peix. La gran novetat d’enguany, però, radica en el fet que la campanya no tindrà lloc únicament durant el mes de juny com venia succeint fins ara, sinó que els restaurants adherits a la proposta oferiran aquest plat durant tot l’any.
Suquet de peix

Suquet de peix

06/06/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Després de la consolidació de les jornades del Suquet de Peix impulsada durant els darrers anys des de l’Ajuntament, enguany s’ha volgut avançar un pas més i apostar pel manteniment de la campanya durant tot l’any. La proposta ha tingut una gran acceptació entre els establiments de la vila, i un total de 25 restaurants s’han adherit a la campanya.

Amb la celebració d’aquestes jornades gastronòmiques es volen difondre els trets més significatius de la cuina rosinca, estretament vinculada al món de la pesca i a les tradicions marineres. De fet, la recepta del Suquet de Peix, basada en una combinació de peix i patates, va néixer dels pescadors de la vila que la cuinaven a les cales, a les barques i a les llars de la població. Amb el pas del temps, aquesta recepta casolana s’ha anat enriquint amb la incorporació de productes típicament mediterranis.

Els restaurants adherits a la campanya presenten diverses formes de posar a la taula i degustar el tradicional plat de pescadors, alhora que ofereixen una àmplia mostra de vins amb D.O. Empordà.

Per tal de donar la màxima difusió a la campanya gastronòmica, l’Ajuntament ha engegat una campanya publicitària en diversos mitjans de comunicació, sortejarà menús-degustació, i ha editat material promocional consistent en cartells i un total de 30.000 llibrets. En aquests darrers, a més de figurar el llistat dels restaurants participants, el restaurant El Bulli ha col·laborat amb l’aportació d’una recepta de suquet.

Els restaurants adherits a la campanya del Suquet de Peix de Roses d’enguany són: Bitakora, Can Massana, Castell Alt Empordà, Del Moll, Die Insel, El Mirador, El Trull, Hostal Novel Risech, Hotel Almadraba Park, Hotel Canyelles Platja, Jabalí, L’Art de Com.Ber, L’Entrecot, L’Església, La Barretina, La Cala, La Columna, La Gallega de Roses, La Gua Gua, La Leonesa, La llar, Mas Lledoner, Roca, Rocfort i Sodemar.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document