A Roses, Suquet tot l’any

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses impulsa un any més la campanya gastronòmica dedicada al Suquet de Peix de Roses, que des de les darreres edicions ha passat a ser anual, possibilitant així a rosincs i visitants degustar el plat per excel·lència de la cuina de la població en qualsevol moment de l’any. Aquest matí ha tingut lloc al restaurant La Barretina, l’acte de lliurament d’acreditacions als onze establiments que formen part de la campanya 2012-2013.
29/11/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

 

La campanya del Suquet de Peix de Roses té l’objectiu de reconèixer la qualitat gastronòmica ofertada pels establiments de restauració local i, alhora, de posicionar el plat típic per excel·lència de Roses, el Suquet de Peix. Els restaurants adherits oferiran a partir d’ara i al llarg de tot l’any 2013, la possibilitat de degustar aquest plat identitari de la població.

Tots els establiments reuneixen una sèrie de requisits, com oferir suquet de peix de Roses de manera permanent a la seva carta especificant amb quin tipus de peix està elaborat, tenir a disposició dels clients vins i oli D.O. Empordà i obrir l’establiment al públic durant un període mínim de cinc mesos l’any. El darrer requisit és treballar amb peix fresc de Roses i especificar-ho d’aquesta manera a la carta, amb l’objectiu de garantir la qualitat dels plats i de la matèria primera amb la qual s’elaboren.

Durant la presentació realitzada aquest matí al restaurant La Barretina, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Roses, Montse Mindan, ha lliurat als restauradors participants les plaques identificatives de la campanya per senyalitzar els seus locals. Aquests són: Almadraba Park Hotel, Bitákora, Ca la Margarita, Ca la Valeria, Cal Negre, Hotel la Cala, Hotel Risech, La Barretina, La cuina d’en Norat, Mar y Sol i Roc-Fort. També s’ha presentat el fulletó informatiu que es distribuirà per equipaments i establiments per donar la màxima difusió a la campanya, que també s’acompanyarà d’altres accions promocionals a diferents mitjans de comunicació.

La recepta del Suquet de Peix, basada en una combinació de peix i patates, va néixer dels pescadors de la vila que la cuinaven a les cales, a les barques i a les llars de la població. Amb el pas del temps, aquesta recepta casolana s’ha anat enriquint amb la incorporació de productes típicament mediterranis i avui dia es presenten diverses formes de cuinar el plat. La campanya del Suquet de Roses ofereix una magnífica oportunitat per conèixer aquestes varietats.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document