A tots els rosincs i rosinques

22/10/2009 00:00 -    

Em dirigeixo a vosaltres per comentar-vos uns fets que s’estan produïnt a Roses i que ens preocupen a tot l’equip de govern del nostre Ajuntament.

En l’exercici de la nostra responsabilitat ens hem vist obligats a sancionar un local d’oci perquè infringia d’una manera reiterada la normativa municipal i aquest no compliment de la llei representava una degradació de la qualitat de vida de les persones que viuen a l’entorn de l’esmentat local.

Des de l’Ajuntament hem estat pacients i hem portat a terme, dintre de la més estricta legalitat, tot el procediment de comunicació als propietaris per a què s’ajustessin a allò que exigeixen les ordenances municipals pel que fa a horaris, fresses i altres situacions que exercides sense control i sense el mínim respecta als altres provoques seriosos problemes de convivència i de benestar personal i familiar als afectats.

El cas omís als advertiments i la persistència en les actituds pernicioses han fet que des de l’Ajuntament es prenguessin les mesures correctives que la Llei marca en aquests casos.

La reacció dels sancionats no ha estat, com seria lògic pensar, adequar la seva activitat a la norma; ans el contrari: han obert un enfrontament amb l’Ajuntament i , ajudats per personatges amb afany de notorietat i sense cap respecte a la gent que viu en el nostre municipi, atien el foc de la discòrdia i promouen un "botellon" com a protesta. A més, per aconseguir un "total" èxit en la seva empresa fan una crida a través del Facebook. No cal dir que vindran a "salvar" als joves de Roses molta gent que ni coneix ni li interessa el què ens està passant.

Quan vaig tenir l’honor d’assumir les responsabilitats de l’Alcaldia del nostre poble vaig fer, entre altres, el compromís de vetllar pel benestar de tots i totes des de totes les vessants possibles. Ara m’ha tocat defensar el dret de moltes persones a coses tan senzilles i alhora tan importants com són el dret al descans, a dormir, a poder sortir al carrer davant de casa seva i a poder parlar amb tranquil·litat amb la família i els amics. Doncs bé, el compliment de la meva obligació en la defensa d’aquests drets ha estat motiu per a què personatges sense escrúpols aprofitin l’oportunitat per a què a Roses es produeixi per primera vegada un "botellón"; i tot això en una pretesa defensa del dret dels jovent a divertir-se.

Afirmo amb rotunditat que tan jo com alcaldessa com tots els components de l’equip de govern tenim el mateix interès en defensar el dret dels joves a divertir-se com en defensar el dret dels ciutadans al descans i la tranquil·litat. La demagògia utilitzada per alguns no ens farà canviar amb el compliment del nostre deure i de les nostres obligacions.

Sortosament la joventut de Roses és molt més que el que poden representar uns quants i defensarem sempre la seva llibertat i procurarem oferir-los el millor que ens sigui possible.

Em dol que es produeixin situacions com l’actual però faríem un flac favor al nostre poble i a la seva gent si cedíssim davant de persones que només miren per ells sense importar-los que les seves actuacions perjudiquin als altres. Aquest mai serà el nostre estil ni la nostra manera de fer.

Us faig arribar una afectuosa salutació a tots i totes i em refermo amb el meu, nostre, compromís de vetllar per a què a Roses continuï imperant la cordura, el respecte a la norma, el bon veïnatge i la seguretat de què des del vostre Ajuntament l’equip de govern continuarem vetllant pels vostres drets.

Moltes gràcies a tots i totes per fer possible el poble que tenim.

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document