Acord SUF- Ajuntament per a la construcció del nou centre cívic de Roses

L’Ajuntament de Roses i l’entitat cultural Societat Unió Fraternal de Roses (SUF) han arribat a un acord per a la construcció del nou centre cívic del municipi a l’actual emplaçament d’aquesta entitat, situada a la Rambla Ginjolers. En base al pacte acordat, que en breu s’oficialitzarà amb la signatura d’un conveni, la SUF mantindrà la gestió i ús exclusiu d’una part del nou equipament per al desenvolupament de les seves activitats.
imatge virtual centre cívic SUF

imatge virtual centre cívic SUF

23/10/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els socis de la SUF reunits en assemblea el passat diumenge, van votar per unanimitat l’aprovació d’un conveni amb l’Ajuntament de Roses en base al qual se cedirà al consistori el solar que avui dia acull la seu social de l’entitat, per permetre la construcció d’un equipament cultural destinat a Centre Cívic. A més d’aquest espai, situat al número 19 de la Rambla Ginjolers, el futur equipament ocuparà també els dos solars adjacents, de propietat municipal.

En base a l’acord pactat, la SUF mantindrà la gestió i ús exclusiu del soterrani, planta baixa i primer pis del futur edifici per a la realització de les seves activitats, mentre que l’ajuntament gestionarà la resta de l’equipament. L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, s’ha mostrat "molt satisfeta i agraïda a la junta i a tots els socis de la SUF per la confiança dipositada en l’Ajuntament per tirar endavant conjuntament aquest projecte, el qual millorarà substancialment la vida social i cultural del municipi. Amb la creació d’aquest cor social al bell mig de la població –ha dit-, tota la ciutadania de Roses en sortirà guanyant".

L’alcaldessa també ha volgut destacar que el nou equipament mantindrà el nom de SUF, per mantenir molt viva aquesta part del patrimoni i història rosincs i fer present la trajectòria i la important tasca desenvolupada per aquesta entitat, que es va fundar a Roses l’any 1927.

El següent pas a realitzar serà la signatura formal del conveni entre ajuntament i SUF en el qual ja estan treballant els serveis jurídics d’ambdues parts. D’aquesta manera, es preveu que les obres del nou equipament es puguin iniciar l’any que ve, per a la seva posada en marxa l’any 2011.

Equipament finançat pel Pla de Barris

La construcció d’aquest nou equipament cultural s’inclou dins el paquet d’actuacions previstes pel Pla de Barris destinat a la rehabilitació del casc antic de Roses atorgat per la Generalitat de Catalunya, el qual suposa una injecció de 8,63 MEUR durant el quadrienni 2009. A part de les nombroses actuacions urbanístiques contemplades, el Pla de Barris inclou també diverses mesures de dinamització econòmica, cultural i social, com és el cas de la construcció d’aquest nou Centre Cultural de la SUF, dotat amb 2,6 MEUR.

L’equipament ocuparà els solars existents entre els números 19 i 23 de la Rambla Ginjolers, i tindrà una superfície construïda de 2.800 m2 repartits entre planta soterrani, planta baixa i tres plantes aixecades en alçada.

 

El nou equipament inclourà, a part de les zones destinades a la SUF, diferents espais polivalents destinats a la realització d’activitats culturals (exposicions, conferències, etc), a usos infantils i juvenils, a la realització de cursos i tallers i a hotel d’entitats. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document