Adjudicades les obres del Pla de Barris per a la modernització del sector del carrer Nou

L’adjudicació de les obres de reurbanització de l’àmbit del casc antic comprés entre els carrers Nou, Puig Rom, riera Ginjolers i plaça Llevant, prossegueix amb la modernització i millora del nucli antic de la Roses impulsada pel Pla de Barris. Les obres, que s’iniciaran en les properes setmanes, donaran continuïtat i uniformitat amb les actuacions recentment desenvolupades a la plaça Llevant i a la placeta del carrer Nou.
Fotocomposició carrer Nou

Fotocomposició carrer Nou

25/01/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

D’aquesta manera, la millora urbana dels carrers del casc antic de Roses segueix la seva expansió de forma progressiva, que es preveu culminar l’any 2012 amb la finalització de totes les actuacions previstes pel Pla de Barris. Aquesta modernització inclourà tant l’apartat de reurbanitzacions de carrers (inclosa la de la Riera Ginjolers, punt neuràlgic del municipi), com altres projectes culturals, socials i mediambientals, entre els quals s’inclou la creació d’un centre cívic, la restauració de l’antic safareig municipal, o l’impuls de l’ús d’energies alternatives.

Per a l’execució d’aquestes millores, el Pla de Barris disposa d’un pressupost total de 8,63 MEUR (aportats a parts iguals entre Ajuntament i Generalitat) per al quadrienni 2009-2012, 479.000 dels quals es destinaran ara al projecte d’urbanització que s’acaba d’adjudicar. En ell, s’han tingut en compte les característiques i amplades pròpies dels carrers on s’actuarà (Cuscunilles, Nou, Tradició, Sant Pere Alt, Travessera de Puig Rom i Peralada), on predominen les cases unifamiliars entre mitgeres i una baixa intensitat de trànsit, a excepció del carrer Nou que actua com a connexió entre la comercial plaça Llevant i la Riera.

Per aquest motiu, l’actuació opta per incidir en una pacificació del trànsit a la zona donant prioritat als vianants en aquells espais de poca circulació, gràcies a la pavimentació de carrers a un sol nivell que permetrà també eliminar barreres arquitectòniques i millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda.

Entre les obres que s’hi realitzaran, i que es preveu tinguin una durada de sis mesos, es troben la renovació de les xarxes d’aigua potable, clavegueram i pluvials; s’instal·larà la xarxa de telecomunicacions; se soterraran les línies aèries de baixa tensió i telefonia en els passos de carrer per eliminar l’impacte visual; i es renovarà l’enllumenat públic amb lluminàries de baix manteniment i consum. A més, es plantarà arbrat per dotar el barri de petits nuclis verds que millorin la qualitat de vida dels veïns, i s’instal·larà el mobiliari urbà i la senyalització necessaris.
                                                                    

La superfície total de l’àmbit d’actuació és de 2700 m2.
 

Quadre estadístic

Zones pacificació trànsit 1595 m2
Voreres ampliades: 146 ml
Calçades: 490 m2
Renovació xarxa clavegueram 478 ml
Renovació xarxa pluvials 478 ml
Renovació punts de llum 36 unitats
Canalització soterrada o grapada telefonia: 598 ml
Canalització soterrada o grapada baixa tensió 598 ml
Canalització aigua potable renovada 668 ml
Noves escomeses de gas 75 ml
Canalització telecomunicacions 824 ml
Arbrat carrers Nou i Peralada 18 unitats
Mobiliari urbà (papereres, bancs i cadires, pilones dissuasòries i senyalització

Pressupost total 479.379 €

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document