“Itineraris del record” per la Ciutadella de Roses

El proper 25 de setembre, la Ciutadella de Roses viurà una jornada de retrobament amb la vessant més social del seu passat amb la realització de la visita guiada “Itineraris del record”, durant la qual testimonis amb una forta vinculació personal amb el recinte rememoraran com era la vida de la segona meitat del segle XX a l’interior de “les Muralles”. L’Ajuntament fa una crida a totes les persones que van viure en el recinte o que varen participar d’alguna de les activitats que s’hi realitzaven (cultiu d’horts, competicions de futbol, etc), a acudir a la cita que culminarà amb una foto de família commemorativa.
Futbol a la Ciutadella

Futbol a la Ciutadella

15/09/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Testimonis reals que van viure en el recinte de "les Muralles" al llarg de la segona meitat del segle XX, seran els encarregats de conduir una visita guiada que mostrarà els usos d’aquest espai previs a la seva obertura a la ciutadania a partir de la dècada de 1980. Un recorregut pels espais que ocupaven les precàries cases on van arribar a viure un centenar de rosincs, pels horts que cultivaven els veïns del poble, pel camp de futbol improvisat que acollí els primers partits de l’Agrupació Esportiva Roses entre l’any 1939 i la dècada dels 60, etc, formaran part d’aquest viatge sentimental ple de vivències vinculades a les mancances i a la necessitat, però també a la felicitat i a la il·lusió.

L’activitat està emmarcada dins la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni que tindran lloc a Roses entre els propers 24 i 27 de setembre. Serà també l’acte de cloenda de l’exposició "Històries al Marge" i de l’audiovisual homònim, que s’han mostrat durant tot l’estiu a la Sala Petita de la Ciutadella i que finalitzarà el proper 3 d’octubre.

El programa s’iniciarà a les 10.30 del matí amb la realització d’aquesta visita a càrrec de Toni Martínez, comissari del projecte, i dels protagonistes del documental. A continuació, tindrà lloc l’acció popular Torna el futbol a les muralles!, on es tornarà a marcar el recinte de joc que ocupava el primer camp de futbol de Roses, i que comptarà amb la presència dels actuals jugadors de l’AE Roses, que podran així conèixer els inicis del club.

L’acte s’immortalitzarà amb una foto de família, on la intenció és congregar el major nombre possible de persones en pro de la recuperació de la memòria dels usos de la Ciutadella. Amb la intenció de concentrar el màxim de gent, l’Ajuntament fa una crida perquè tothom que visqué aquesta vinculació especial amb les Muralles (antics residents, membres i jugadors de l’AE Roses, etc), acudeixi a la trobada.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document