Alumnes rosincs celebraran el Dia d’Europa amb el director de la representació de la UE

El proper divendres 15 de maig Roses rebrà la visita de Manel Camòs, director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, qui es desplaçarà fins al municipi per participar en la jornada de celebració del Dia d’Europa organitzada per l’IES Illa de Rodes i l’Ajuntament. Els actes tindran lloc al llarg del matí i consistiran en una sessió de treball amb alumnes de l’institut i una trobada institucional en el consistori rosinc.
Sessió preparatòria jornada dia 15

Sessió preparatòria jornada dia 15

12/05/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Manel Camós dirigeix des de l’any 2005 la representació de la Comissió Europea a Barcelona. Des de la seva incorporació com a funcionari de la Comissió Europea a Brussel·les l’any 1987, ha assolit una extensa trajectòria professional desenvolupant diverses responsabilitats de coordinació de relacions polítiques i de cooperació amb Amèrica Central, Mèxic, Cuba i Àsia, i ha participat activament en qüestions relacionades amb el Mediterrani, especialment en el Procés de Barcelona.

L’any 1998 va ser nomenat cap de la Unitat d’Informació i Relacions amb el Parlament Europeu i, entre 2000 i 2004, va exercir les funcions de cap de negociacions de la Comissió Europea amb Letònia i Polònia durant el procés d'adhesió d'aquests països a la UE.

El proper divendres, un grup d’estudiants rosincs tindrà l’oportunitat de conèixer de primera mà les seves experiències i trajectòria, al llarg dels diversos actes organitzats amb motiu de la celebració del Dia d’Europa a Roses. El programa s’iniciarà a l’IES Illa de Rodes, on tindrà lloc una sessió de treball que portarà per títol Què entenem per Europa? Què en sabem? que, sota la coordinació del professor de filosofia del centre, Xavier Serra, obrirà el debat i l’intercanvi entre alumnes i el representant europeu.

A continuació, la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Roses acollirà una trobada institucional que s’iniciarà amb la projecció de l’audiovisual confeccionat especialment per a l’ocasió per un grup d’estudiants. Seguidament, Manel Camòs oferirà la conferència Què fa Europa per nosaltres? Què podem fer nosaltres per Europa?, mentre que, l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, serà l’encarregada de tancar l’acte amb una intervenció sobre la vocació europeista de Roses.

Aquesta jornada culminarà el programa realitzat per alumnes de 4rt d’ESO i 1r de batxillerat de l’IES Illa de Rodes, el qual, amb l’objectiu de potenciar el coneixement i els sentiments d’identitat i pertinença envers la figura d’Europa, ha englobat activitats com la participació en xats amb alts càrrecs de la Unió Europea, sessions de treball o la creació del grup de Facebook "Som Europa", que té per objectiu donar continuïtat als treballs realitzats i augmentar la consciència d’europeïtat entre els estudiants, potenciant el lema de la UE: "Units en la diversitat".

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document