‘Pedra de Tartera’, retrat de la supervivència i el desarrelament, al TMR el 26 de novembre

El Teatre Municipal de Roses (TMR) presentarà el proper dissabte 26 de novembre ‘Pedra de Tartera’, obra que representà el debut literari de Maria Barbal (Tremp, 1949) i que ben aviat es va convertir en un text clàssic i un fenomen editorial en diversos països. Ambientada en el Pallars nadiu de l’autora, l’obra és el relat en primera persona de la vida de la Conxa, que va des de començament de segle fins a la dècada de 1960.
Pedra de tartera

Pedra de tartera

23/11/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

‘Pedra de Tartera’ narra el període històric de les sis primeres dècades del segle XX i parla d’esdeveniments d’aquesta època com l’adveniment de la República, la Guerra Civil i els primers anys del franquisme. Tots aquests fets marquen fortament la vida de la protagonista, com també la condicionen les característiques pròpies del seu entorn: la pobresa de la seva família; el fet de sentir-se forastera a casa dels oncles; la dependència d’aquests, després, del marit i finalment, dels fills; la soledat, la submissió de la dona,...

Víctima del seu temps, Conxa representa totes aquelles dones que, mentre la vida les obligava a callar, han vist com el temps passa per davant sense poder fer-hi res. A través de les seves paraules i, especialment, dels seus silencis, Barbal retrata la duresa de la vida d’una dona pagesa, mentre els ecos dels esdeveniments històrics que sacsegen el país van arribant, a poc a poc.

Amb direcció de Lurdes Barba i una nova adaptació teatral a càrrec de Marc Rosich, en la qual els temps de la novel·la travessen i conviuen en l’espai d’una cuina, aquest muntatge il·lumina un dels textos essencials de la literatura catalana contemporània amb el prisma dels records, els fantasmes, les pors i les esperances.

Preus i venda d’entrades

El preu de les entrades és de 15 euros. Descompte del 10% per als usuaris acreditats de la Biblioteca Municipal de Roses. La venda d’entrades es realitza anticipadament a les oficines del Teatre Municipal (Av. Tarragona, 81), de dilluns a divendres de 10 a 14 h, i el mateix dia de la representació, a les taquilles del teatre a partir de les 19 h.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document