Èxit del simulacre d'emergència realitzat a la platja dels Palangrers

L’Ajuntament ha realitzat un simulacre d’emergència a la platja dels Palangrers amb l’objectiu de verificar el correcte funcionament dels sistemes establerts a les platges del municipi. El resultat obtingut ha estat molt satisfactori, ja que en tan sols 33 minuts, els serveis d’emergència controlaren una suposada arribada d’aigües residuals a la platja.
simulacre a la platja dels Palangrers

simulacre a la platja dels Palangrers

22/08/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

A les 11 hores i 32 minuts del dijous 21 d'agost, l’Ajuntament va donar avís a Creu Roja, Policia Local i Rosersa sobre l’arribada d’aigües residuals a la sorra i a l’aigua de la platja dels Palangrers, provocada per un suposat embús al clavegueram de la carretera del Far. Immediatament, es va activar el protocol d’emergència previst en aquests casos pel Sistema de Gestió Ambiental de Roses, i els serveis avisats es van personar en el lloc dels fets.

Agents de la Policia Local i de Creu Roja van limitar l’accés a l’àrea afectada que, a les 11,47 h, ja estava delimitada, correctament senyalitzada i sense cap banyista a l’aigua. A les 11,52 h, enviat per Rosersa, arribà el camió encarregat de desembossar la canonada afectada. Després de senyalitzar el carrer i obrir l’arqueta, va procedir "suposadament", a realitzar les tasques de neteja. Una patrulla dels Mossos alertada per la Policia Local, va ser l’encarregada de controlar la circulació durant aquests treballs.

A les 12,05 h el camió va abandonar el lloc dels fets, moment en què es decidí finalitzar el simulacre. A les 12.10 h es va tornar a obrir al públic la zona de la platja que havia estat delimitada.

Un dels aspectes a destacar és que el personal que va participar en el simulacre no estava avisat de la seva realització, fet que ha permès extreure'n dades de funcionament molt fiables. El resultat final d’aquesta actuació ha estat molt satisfactori, ja que l’Ajuntament ha pogut comprovar l’efectivitat del pla d’emergència establert i la bona coordinació entre els serveis i agents implicats.

Aquest protocol d’emergència forma part del Sistema de Gestió Ambiental implantat a Roses des de l’any 2003, amb motiu de l’obtenció de les certificacions mediambientals EMAS i ISO 14001.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document