Baby insert coin, de Juan Cardosa, clou el cicle Votre place au soleil a l’Espai Cultural la Ciutadella de Roses

L'artista Juan Cardosa inaugura aquest vespre (20 h), a l'Espai Cultural de la Ciutadella, la instal·lació Bambi. Insert coin, que tanca el cicle d'exposicions Votre place au soleil organitzat pel departament de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Roses. El treball consisteix en un fals documental al voltant de les aparicions d'un Bambi a Roses i la seva posterior captura i exhibició pública a la Ciutadella, mirant d'unir patrimoni històric, imaginari col·lectiu, cultura pop i mitjans locals.
Bambi insert coin

Bambi insert coin

14/10/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Bambi. Insert Coin, és un projecte que es presenta com a "fake", un fals documental al voltant de diferents aparicions d'un "Bambi" i la seva posterior captura i exhibició pública a la Ciutadella de Roses. Un Bambi despullat, sense pintura, que ens parla d'una puresa perduda, sovint per l'enlluernament de la recreació d'uns paradisos artificials que han produït en la població empordanesa extravagàncies com les palmeres, els barrets mexicans, la sangria, els toros o les sevillanes. L'estrany animal assenyala i critica aquest model de creixement, alhora que es convida a trobar-ne un de nou en la pròpia natura, en la bellesa de l'Empordà, en un projecte que uneix patrimoni històric (la Ciutadella), l'imaginari col·lectiu (Bambi), la cultura pop (Disney), els mitjans de comunicació locals (Setmanari Empordà i Empordà TV) i una gran dosi de complicitat per part dels espectadors i agents que participen en el projecte

La instal·lació Bambi. Insert coin, que romandrà oberta al públic fins al proper 16 de gener de 2012 a la sala petita de la Ciutadella, clou a Roses el cicle temàtic Votre place au soleil, proposta que ha aplegat un total de quatre mostres de diferent format amb un mateix denominador comú: el turisme de masses i les profundes transformacions provocades per aquest fenomen a Roses i a la Costa Brava.

Votre place au soleil
és un cicle d’exposicions que s’aproxima des de l’art i la història de Roses i, per extensió, de la Costa Brava, a l’efecte que ha provocat el turisme en el nostre context proper. Una incursió per fer aflorar, en diferents formats d’exhibició, els canvis radicals que va provocar a partir de la dècada de 1960 i especialment fins a la de 1980, l’arribada del turisme de masses sobre el què, en aquells moments, era una societat de matriu tradicional.

Els artistes encarregats d’obrir el camí cap a aquesta reflexió han estat Marcel Dalmau, Manel Grávalos, Toni Martínez i Juan Cardosa, els quals han ocupat durant els darrers mesos i fins al gener, diferents espais expositius de la Ciutadella per mostrar la seva particular visió i reflexions entorn al boom turístic i a la seva importància en la transformació de la nostra societat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document