Benvolgut Artur

15/09/2009 00:00 -    

Fa un any que ens vas deixar i 2 anys de la nostra legislatura. Una legislatura marcada per la teva mort injusta i prematura. Recordo encara quan i com organitzàvem el govern i quines eren les prioritats que havíem de tirar endavant.

Saps Artur? Ens n’hem sortit molt bé tots plegats. Sabíem que seria complicat i que l’oposició no ens ho faria fácil. Però hem marcat un tarannà i Roses avança amb confiança i amb projectes que la fan dinámica i humana.

Hem aconseguit crear un clima de tranquil·litat en aquesta Roses políticament diversa, una sola veu amb un sol objectiu que sempre és la nostra ciutat. Vares començar treballant amb el Pla de barris que vàrem aconseguir i et vaig donar la notícia el mes d’agost mentre lluitaves contra la teva malatía. Estaves content i tot i débil vas dir endavant, treballem i complim amb el nostre projecte.

l Pla de Barris porta el teu nom . Continuem amb el que vàrem començar junts, un ajuntament obert a tothom, on escoltem la gent que reclama però que també proposa. La proximitat amb la gent és el nostre referent. Continuem també amb la máxima transparència, honestedat que fa que els projectes es facin amb eficàcia i eficiència.

Ja deus saber que ens ha tocat governar en una época força dura, potser la més difícil en molts anys, aquesta crisi de carrer que afecta a persones i famílies senceres fa que haguem d’actuar amb rapidesa i serenitat. Però, Artur, res ens aturarà les ganes i les il·lusions de fer de Roses un municipi econòmicament potent, socialment cohesionat, amb els serveis de qualitat per a tots i totes i amb un futur envejable.

Hem après amb la crisi a fer pressupostos ajustats, a ser conscients de qui viu a casa nostra, quines són les prioritats i què cal fer per mirar endavant i buscar noves respostes. No ens lamentem ni mirem cap a un passat passat. Mirem el futur i creem projectes nous.

D’aquí pocs dies presentarem el PLA D’ACCIÓ MUNICIPAL i el resum del que hem fet aquests dos anys. Molta feina! T’he de dir amic meu que el futur que ens espera és engrescador i anima i reconforta.

El projecte que vàrem iniciar junts ha pres forma i s’ha fet realitat :hem ajustat els impostos i les taxes, les ajudes per a llibres escolars amb la col·laboració de les AMPES arriba a 200.000€, el transport escolar éstà subvencionat un 41% , Roses disposa de transport adaptat que cada dia funciona millor, hem creat una àrea de Promoció Econòmica dinámica i potent, per primera vegada hem aconseguit un Pla d’ocupació que ha estat un èxit i ja en tenim dos més al sac sense comptar amb el del Pla de barris.

Ens hem atrevit amb un programa Interreg que ens haurà d’ajudar a recol·locar les treballadores acomiadades de la Zòdiac, 1M€ per la Ciutadella que hem obert a la gent de Roses i on les espectatives han quedat curtes ja que amb la nova Sala d’Exposicions ja són milers les persones que hi entren i ens coneixen millor.

Aquest estiu més 400 nens i nenes han disfrutat del Casal inclosos els nens i nenes amb discapacitat, aquest Casal em fa especialment il·lusió Artur, els hauries d’haver vist! Com t’he dit hem pres les mesures pertinents per a judar a les famílies amb problemes a causa de la crisi econòmica amb ajuts d’urgència i per l’habitatge. Tot això a més a més de l’activitat frenètica del dia a dia. Val a dir que hi ha reptes importants que afrontem amb valentia, sense por com són l’aplicació de les noves ordenances d’ocupació de via pública, l’ordenança de Civisme, el control més eficaç amb les males pràctiques de la venda ambulant, conciliar l’oci nocturn pels joves del municipi amb respecte pels veïns i veïnes.

A partir de demà comencen a ser realitat nous projectes per a Roses, cadsacú en lidera un: l’oficina d’habitatge de la Francis, el carrer Sant Sebastià de l’Agustí, el nou mapa d’instal·lacions esportives d’en Carles, l’Estació Nàutica d’en Gaspar ; l’ajuntament vell, la SUF i la ràdio d’en Paco ;la nova regidoría de Cultura, Arxiu i Patrimoni meva, l’escola de Vela municipal i el Port d’en Manel, la renovada i reixida Policia Municipal i la seva nova seu del teu company i amic Àngel, la ciutat educadora i el Consorci de benestar de l’Alt Empordà més la constitució de la Plataforma de serveis per a la dependencia d’en Toni, sense oblidar la feina de carrer i de sostenibilitat de l’incansable Joan Esteve. I tot amb la col·laboració i la feina ben feta dels treballadors de l’ajun tament. Ja tenim projectes per noves infrastructures necessàries com són els Pàrkings soterrats, el tram de passeig marítim que ens falta, l’urbanització de la rambla Ginjolers o la Gran Via…

Ja veus Artur aquestes notes són només un apunt de la feina que hem fet, fem i farem. Ara fa un any que no hi ets i dos que som al peu del canó. Gràcies Artur per la Confiança que vas dipositar en mi i pel respecte que em vas demostrar. Formes part d’aquest govern compromès amb la gent de Roses, sempre hi seràs.

 

Magda Casamitjana Aguilà
Alcaldessa de Roses

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document