Bosses de recollida selectiva i reutilitzables a canvi de residus

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Roses organitza els dissabtes compresos entre el 28 de maig i el 25 de juny la campanya “Intercanvi Ambiental”, una proposta que té per objectiu sensibilitzar la població rosinca en la reducció dels residus generats a les llars i reforçar la recollida selectiva domèstica. La campanya consisteix en l’intercanvi de bosses de plàstic per bosses de compra reutilitzable i de residus domèstics (envasos, paper-cartró i vidre) per bosses de ràfia per a la recollida selectiva domèstica.
Bosses reciclatge

Bosses reciclatge

26/05/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La proposta "Intercanvi Ambiental" consta de dues línies d’actuació. D’una banda, els veïns que portin als punts de distribució 5 bosses de plàstic de compra, obtindran a canvi gratuïtament una bossa de compra reutilitzable. Les bosses de plàstic aportades seran dipositades en un contenidor específic d’envasos situats al costat del punt de distribució, per al seu posterior reciclatge. Com a màxim es lliuraran 2 bosses de compra reutilitzables per persona.

D’altra banda, els residus domèstics (envasos, paper-cartró i vidre) seran intercanviats per bosses de ràfia per a la recollida selectiva domèstica. Els interessats hauran de portar al punt de distribució 5 envasos, 3 revistes o diaris i 2 ampolles o pots de vidre, material que també serà dipositat en contenidors específics d’envasos, de paper-cartró i de vidre, situats al costat d’aquest punt. A canvi es lliurarà als participants un conjunt de tres bosses de ràfia per a la recollida selectiva domèstica. En aquest cas, cada persona pot obtenir un set de 3 bosses.

La campanya es realitza en l’àmbit d’actuació del Pla de Barris, per la qual cosa els punts d’intercanvi estaran situats en aquest àmbit, tot i que també es fa extensible a la resta de residents del municipi. Concretament, l’actuació es durà a terme els dissabtes 28 de maig, 11 i 18 de juny a la Riera Ginjolers (davant de la SUF), i els dissabtes 4 i 25 de juny a la plaça Llevant. L’horari de d’atenció dels punts d’intercanvi serà de 10 a 14 h.

Amb aquesta campanya es vol actuar en l’àmbit dels residus i en l’anomenada llei de les 3 Rs: reduir, reutilitzar i reciclar, fomentant la recollida selectiva de materials per a la seva posterior valorització. La distribució i tasques de sensibilització es duran a terme per un equip format per 4 persones: 1 coordinador i 3 informadors/es.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document