Cent alumnes de 2n de batxillerat es troben a Roses per parlar de Filosofia

El proper divendres 11 de desembre, el TMR acollirà una Jornada de Filosofia en la qual participaran un centenar d’alumnes de segon curs de batxillerat de Roses i Castelló d’Empúries. L’activitat, emmarcada en la celebració del Dia Mundial de la Filosofia (19 de novembre, aniversari de la mort de Sòcrates), comptarà amb la participació del professor de la Universitat de Girona Joan Manuel del Pozo, i de l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana.
jornada filosofia

jornada filosofia

04/12/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els joves participants en aquesta iniciativa són alumnes dels instituts Illa de Rodes, Cap Norfeu i Castelló d’Empúries, que durant els dies previs estan treballant documentació i material relacionat amb les temàtiques que centraran les diferents comunicacions i sessions de debat que tindran lloc durant la jornada. L’objectiu d’aquesta iniciativa és impulsar un intercanvi d’experiències entre els tres centres docents, mitjançant una activitat conjunta que promou el debat i la reflexió per potenciar la iniciativa personal, el tractament d’informació, la comunicació i la valoració crítica de l’alumnat.

La jornada constarà d’un cinefòrum, comunicacions preparades pels propis alumnes, la ponència "Filosofia i Llibertat" a càrrec del professor de la Universitat de Girona Joan Manuel del Pozo, un debat sobre el seminari i la projecció de l’audiovisual "Fotofilosofia 2009". L’audiovisual recollirà les imatges seleccionades de la mostra fotogràfica convocada a tot Catalunya amb motiu de la Jornada Mundial de la Filosofia (UNESCO), que se celebra cada any el 19 de novembre, i que té com a objectiu promocionar el pensament filosòfic a secundària aprofitant la creativitat de l’alumnat.

En la cloenda de l’acte intervindran l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, així com diferents integrants dels IES participants. La jornada es desenvoluparà en el Teatre Municipal de Roses al llarg de tot el matí (veure programa annex).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document