Comissades a Roses 1,5 tones de material provinent de la venda ambulant

La Policia Local de Roses ha comissat en el que va de temporada un total d’una tona i mitja d’articles provinents de la venda ambulant que es realitza al municipi. En total, són 102 les intervencions dutes a terme des del passat mes de maig, moment en què s’activà un servei específic per a la detecció i reducció d’aquesta activitat de venda il·legal
Material comissat Policia Local

Material comissat Policia Local

06/08/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Cada any, els municipis costaners i turístics experimenten una important presència de venedors ambulants ens els seus carrers. Per fer front a aquesta situació, Roses ha implantat des de l’inici de la temporada estival un dispositiu policial de control específic, que té per objectiu reduir gradualment la realització d’aquestes pràctiques il·legals. Aquesta campanya compta també amb la col·laboració del cos de Mossos d’Esquadra del municipi.

Segons explica l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana,
"amb aquestes mesures de control l’Ajuntament vol eradicar la venda ambulant que es dispara al municipi durant l’estiu, ja que representa un greu problema de competència deslleial per als comerciants que paguen els seus impostos i que treballen i i s’esforcen dia a dia per tirar endavant les seves activitats. Són pràctiques que no es poden tolerar, i menys encara en un moment de crisi econòmica com l’actual"

Els venedors ambulants que operen a Roses actuen principalment en aquells espais que acullen una major afluència de públic, com són el passeig Marítim i les platges urbanes. En conseqüència, el servei de vigilància dut a terme per la Policia Local de la població té una especial incidència en aquests espais. D’altra banda, tot i que la vigilància es realitza de forma continuada al llarg de tot el dia, és durant la tarda i vespre quan s’activa el dispositiu de control específic que permet intensificar la vigilància i intervencions dissuassives realitzades pels agents.

El procediment que segueix la policia en aquestes intervencions consisteix inicialment a decomissar el material que es troba a la venda i en l’aixecament de la corresponent acta per activitat il·legal per, a continuació, trametre aquesta informació a l’Ajuntament, encarregat de la tramitació de l’expedient sancionador.

La majoria dels 1.575 kg d’objectes interceptats fins al moment corresponen a articles de roba i complements, com ara samarretes, polos, bosses de mà, carteres, cinturons, ulleres i rellotges, la majoria d’ells falsificacions de marques conegudes. Aquest material restarà dipositat en el magatzem que la policia ha hagut d’habilitar expressament a aquest efecte fins que, un cop transcorreguts els terminis legalment establerts, es procedirà a la seva destrucció definitiva.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document