Concert de Setmana Santa a l'església de Roses

L'Stabat Mater de Pergolesi i el Magnificat de Bach, protagonistes del II Concert de Setmana Santa de Roses organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Roses i el Grup de Teatre de Roses.
concert 2005

concert 2005

31/03/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El proper 8 d’abril, l’església parroquial de Roses serà l’escenari de la segona edició del Concert de Setmana Santa, organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Roses i el Grup de Teatre de Roses. Amb la realització d’aquest acte s’aposta per la consolidació d’un concert de gran format i qualitat artística, com a referent destacat dins la programació cultural del municipi.

L’èxit de públic i la qualitat musical assolits en l’edició del passat any, quan la interpretació de La Passió segons Sant Joan va aplegar prop de quatre-centes persones a l’església rosinca, ha encoratjat els organitzadors de l’acte a repetir l’experiència. Per a l’ocasió, s’han triat dues obres de referència en la producció simfònic-coral de l’època barroca, i paradigma del repertori sacre per a cor i orquestra en la celebració de la Pasqua.

Durant la primera part del concert s’interpretarà l’Stabat Mater de G.B. Pergolesi (1710- 1736), considerat com un clar exponent de les essències estètiques de la música italiana, acolorida i dramàtica. La segona part estarà dedicada al Magnificat en re major de J.S. Bach (1685-1750), caracteritzat per la solidesa i perfecció en les formes pròpies del gran mestre.

Com en l’edició de l’any passat, el pes de l’actuació recaurà sobre la Coral Cantiga. La formació, fundada l’any 1961 en el prestigiós marc dels Lluïsos de Gràcia, treballa en l’actualitat sota les ordres del director Josep Prats. Entre les seves produccions dels últims anys destaquen els espectacles poèticomusicals sobre textos de Rilke, Lorca i poetes catalans, o les col·laboracions amb Maria del Mar Bonet en diversos concerts i en l’enregistrament del seu disc Amic, Amat (2004).

L’Stabat Mater serà interpretat per la Coral Cantiga, el Quartet Albada, la soprano Marta Mathéu, la mezzosoprano rosinca Claudia Schneider, el contrabaix Xisco Aguiló i el clavicèmbal Eduard Martínez. En el Magnificat intervindran també l’Orquestra of Souls, el tenor Michel Terry i el baríton Jordi Ricart.

En total, intervindran en aquesta actuació un centenar d’intèrprets, tots ells sota la direcció del mestre Josep Prats. L’acte tindrà lloc el dissabte 8 d’abril, a les 22 h, a l’església parroquial. L’entrada és lliure.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document