Consens i treball per a la millora de les infraestructures

23/11/2007 00:00 -    

Hem dit moltes vegades que la comarca de l’Alt Empordà té, a més dels trets bàsics que la fan singular, la característica de ser porta d’entrada i sortida de la gent que entra al nostre país per França. Aquest fet comporta un increment en la dinàmica econòmica i també una major exigència de serveis.

Estem en un moment on hi ha damunt la taula diverses propostes de solució pel que fa a les infraestructures i ja va essent hora que, tots plegats, sense demagògies estèrils ni prepotències de cap tipus, cerquem el consens sobre quelcom que necessitem i que, com més tardem, pitjor serà per nosaltres.

L’acabament de l’Eix Pirinenc, el desdoblament de la N-II, el tercer carril de l’autopista, i la MAT, són reptes que hem de superar amb nota si volem que l’Alt Empordà i Girona continuïn al nivell que estan.

Malgrat que potser algunes situacions han anat massa lluny, ens haurem d’esforçar en la recerca del consens: cal molt de treball, molt de rigor i solidaritat de tothom amb tothom i amb el País. Crec que ja hi ha molt de treball fet, i que s’ha d’aprofitar tot afegint-t’hi aquest plus del que parlava anteriorment.

Fer tot això que acabo de dir en un escenari d’eleccions generals d’aquí uns mesos, pot fer pensar que la situació no és la idònia. Opino, però, que és a l’inrevés: és l’hora de què tothom es mulli amb missatges clars i amb objectius de País encara més clars. Així la gent podrà decidir en conseqüència, perquè podrà detectar, sobretot, a aquells que han jugat amb l’ambigüitat i també, perquè no dir-ho, amb la comoditat que dóna no haver d’assumir la part difícil de la decisió (i aquí podem trobar-hi l’oposició i, en alguna ocasió, a algun partit del govern català). Tot és respectable, però quan hom creu que les coses s’han de fer, es fan, per descomptat, de la millor manera possible.

Com alcaldessa de Roses tinc interès i preocupació per com es desenvolupi la comarca en el futur; i aquesta preocupació no és només pel meu municipi, que també, però sé que el nostre futur està en unes infraestructures modernes, en uns serveis potents i eficaços i, com a producte del que he dit anteriorment, en una estructura social cada vegada més forta, a més d’una integració compartida i assumida.

En tots els moments de la història el futur s’ha guanyat donant resposta als reptes, perquè de reptes, encara que diferents, sempre n’hi ha hagut. El cas és que si se solucionen d’una manera adequada es guanya tranquil·litat, benestar i justícia social.

Estem, doncs, en un moment interessant on tots tenim l’obligació d’esforçar-nos, sense renunciar a les nostres conviccions i propostes inicials, per trobar una sortida àgil, correcta i eficaç als reptes que he assenyalat, que són els de tots.

Espero que serem capaços d’aconseguir-ho.
 

Magda Casamitjana i Aguilà
Alcaldessa de Roses

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document