Creu Roja oferirà el servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Roses aquest estiu

L’Ajuntament de Roses acaba d’adjudicar el servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges de Roses per a aquest estiu a Creu Roja Roses, que realitzarà aquesta prestació entre l’1 de juny i el 30 de setembre. Com a novetat, la contractació d’enguany inclou també els dispositius preventius que s’estableixen a Roses amb motiu de les fires i barraques de Festa Major, de la celebració de Carnaval i de Cap d’Any. El pressupost amb què compten la realització de la totalitat d’aquests serveis és de 256.707 €.
Torre vigilància

Torre vigilància

14/05/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

A partir del proper 1 de juny Creu Roja Roses desplegarà el seu servei de vigilància de l’estat i seguretat de les zones de banyistes a les platges de Santa Margarida, Salatar, Rastrell, La Nova, La Punta, Palangrers, Canyelles i l’Almadrava. El dispositiu comptarà amb 20 treballadors, entre socorristes i coordinadors, distribuïts en els 7 llocs de socors i les 9 torres de vigilància situats a les platges urbanes.

Pel que fa als mitjans materials, el servei comptarà amb una embarcació i una ambulància amb dotació d’infermeria especialment equipades per al servei, sistemes de comunicació i vigilància, material sanitari (desfibril·ladors, farmacioles, collarets cervicals, etc) i tot el material de socors (armilles, lliteres, etc) necessari. A més, 3 cadires amfíbies (1 ubicada a la platja de l’Almadrava i dues més a la del Rastrell), possibilitaran el bany a persones amb mobilitat reduïda.

Altres serveis complementaris que oferirà Creu Roja durant la temporada seran els protocols de polseres dentificatives per a infants, d’informació sobre les condicions de bany realitzada amb banderes, de senyalització de meduses i de corrents marins, el servei d’infoplatges i el de radiació ultraviolada.

El consistori ha ampliat enguany aquesta contractació amb la incorporació dels serveis
d’assistència sanitària que tenen lloc a la població durant la celebració de les fires i barraques de Festa Major, de Carnaval i de Cap d’Any. Així doncs, també recauran sobre Creu Roja Roses aquests serveis, consistents en la dotació d’una o més ambulàncies (cas de Carnaval), durant els dies en què es duen a terme els diferents esdeveniments.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document