De la Ciutadella a l’univers

Coincidint amb la declaració de l'ONU del 2009 com a Any Internacional de l'Astronomia, l’Espai Cultural La Ciutadella presenta, a partir del dimecres 7 d’octubre i fins al 24 d’octubre, l’exposició “Un univers per descobrir”. La mostra reuneix un seguit de magnífiques i sorprenents fotografies astronòmiques resultants de l’estudi de l’univers en què vivim.
Foto exposició

Foto exposició

05/10/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La mostra consisteix en una exposició itinerant produïda per l’Àrea de Cultura Científica del CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas), i que aplega un total de 60 imatges acompanyades d’una descripció científica i d’una cita literària, estructurades en 4 capítols: sistema solar, estrelles i nebuloses, galàxies, i Univers.

Les imatges han estat obtingudes amb telescopis en observatoris de terra i en òrbita al voltant de la Terra i són el resultat dels més avançats projectes d’investigació que ens permeten conèixer la natura, l’estructura i l’evolució de l’univers i de les entitats que el constitueixen: els planetes del nostre sistema solar, les estrelles (individuals o en cúmuls estelars), les nebuloses (planetàries, supernoves, regions de formació estelar), el mitjà interestelar, les galàxies, els cúmuls i supercúmuls de galàxies i l’estructura de l’univers en la seva globalitat.

L’exposició serà presentada conjuntament per l’Espai Cultural La Ciutdella i el Museu de la Tècnica de l’Empordà, el proper dimecres 7 d’octubre.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document