Diumenge 26 de setembre, “Tothom al Castell”

El proper diumenge 26, l’Ajuntament de Roses celebrarà la finalització de les obres de recuperació del Castell de la Trinitat amb la festa popular “Tothom al castell”, integrada per diferents actes i espectacles que permetran a tots els públics aproximar-se al monument des d’una vessant lúdica i familiar. Al llarg de tot el cap de setmana, un cicle de presentacions i conferències i la visita “Les Muralles. Itineraris del record”, completaran la programació cultural organitzada a Roses amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni
Terrassa exterior Castell

Terrassa exterior Castell

21/09/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El proper diumenge, el recinte del Castell de la Trinitat de Roses obrirà les seves portes al públic que el vulgui visitar entre les 10 i les 20 h. A partir de l’obertura del recinte i fins a les 11 h, tindran lloc activitats i tallers pensats per a les famílies que acudeixin a la cita. A continuació, a les 11.30 h, l’acte institucional de recepció de les obres, comptarà amb la presència de l’alcaldessa del municipi, Magda Casamitjana, i de l’arquitecte redactor del projecte de restauració, Miquel Capdevila, acompanyats per la resta d’autoritats. En l’acte participaran dansaires, gegants i trabucaires de Roses.

La jornada continuarà a les 12 del matí amb una visita guiada pel Castell, activitat que es repetirà a les 17 h de la tarda. Per últim, la programació d’actes finalitzarà a les 18.30 amb l’espectacle poètico-musical "En el temple del vent" de Joanjo Bosk, que tindrà per escenari les privilegiades vistes de la terrassa exterior del castell.

Una àmplia programació dins les Jornades Europees del Patrimoni

La resta d’actes programats a Roses en commemoració de les Jornades Europees del Patrimoni són l’activitat "Les muralles. Itineraris del record", visita guiada programada per al dissabte 25 de setembre (10.30 a 13 h) a la Ciutadella i, també a la Ciutadella, un cicle de conferències i presentacions.

El cicle s’iniciarà divendres (19 h) amb la presentació de les jornades i del projecte de recerca i exposició "1840-2010: 170 anys d’intervenció en el patrimoni de l’Empordà", que anirà càrrec de l’alcaldessa Magda Casamitjana, de l’historiador Jaume Santaló i de la coordinadora del projecte Lucila Mallart.

A continuació, serà el torn dels geògrafs Joan Ganau i Oriol Nel·lo, que presentaran les conferències "Evolució de la conservació del patrimoni arquitectònic a Catalunya" i "Patrimoni i paisatge: conservació i gestió", respectivament. El divendres finalitzarà (21 h), amb un col·loqui moderat per Joan Falguera, arquitecte, vocal de cultural del COAC-Girona i comissari del projecte de recerca i exposició.

Les presentacions a la Ciutadella continuaran l’endemà, dissabte, amb la presentació del projecte de recerca "Noves perspectives d’educació, gestió i patrimoni" a càrrec de Roser Juanola, catedràtica d’Educació de la UdG, i Anna Fàbregas, doctoranda i autora de la recerca, i amb la presentació del postgrau "Paisatges turístics i noves tecnologies" organitzat per l’Ajuntament de Roses, la UAB i TIC’s Paisatge.

Tant el divendres 24 com el dissabte 25 de setembre, la Ciutadella celebrarà jornades de portes obertes entre les 10 del matí i les 22.30 h de la nit, amb accés lliure per a tothom que vulgui visitar el recinte.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document