El 58% dels participants en el curs de Formació en comerç, hosteleria i emprenedoria de Roses, treballen actualment

El 58% dels alumnes que han participat en el curs de Formació en comerç, hosteleria i emprenedoria organitzat per l’Ajuntament de Roses entre els passats mesos de febrer i maig, estan treballant en l’actualitat. Del total de 36 participants, 3 alumnes han muntat la seva pròpia empresa i han generat 2 llocs de treball més, i 18 estan treballant per compte de tercers.
curs formació

curs formació

24/07/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Entre els passats mesos de febrer i maig, l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Roses va organitzar, en col·laboració amb ACOR i l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, un curs de Formació en comerç, hosteleria i emprenedoria, adreçat a persones aturades. L’activitat va comptar amb un total de 80 hores de formació teòrica i 16 hores de formació en empresa, donant-se el cas que quasi la meitat dels contractes realitzats, s’han produït en les mateixes empreses on els alumnes havien realitzat les seves classes pràctiques.

Del total de 36 alumnes del curs, 21 d’ells es troben treballant en el moment actual, xifra que representa un 58% dels participants. Comparant aquesta dada d’ocupació amb la disminució de l’atur comptabilitzada a Roses durant el mateix període (20%), es posa de manifest que la formació facilita la inserció laboral de persones sense feina.

Atesos aquests bons resultats i la valoració positiva del projecte, el consistori treballa per oferir una nova edició del curs el proper any, tot i les limitacions pressupostàries del context actual. Es vol així, apostar per la formació com a eina per facilitar el retorn al mercat de treball de les persones desocupades, alhora que millorar la competitivitat de les empreses a través de la contractació de personal qualificat i ben preparat.

De cares a la propera tardor, l’Àrea de Promoció Econòmica també té previst oferir cursos de formació de francès, d’alfabetització digital i d’emprenedoria i consolidació d’empreses.

Per a més informació: www.per-roses.cat. Inscripcions obertes a partir del mes de setembre.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document