El Baluard de Sant Jaume de la Ciutadella s'obre al públic després de la seva rehabilitació

El dissabte 26 de setembre s'han inaugurat les obres de recuperació del Baluard de Sant Jaume. A partir d’aquest moment l’espai queda obert al públic, un cop que les obres realitzades en els passats mesos han permès integrar-lo en el recorregut visitable del recinte monumental.
Baluard de Sant Jaume

Baluard de Sant Jaume

24/09/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Roses obrirà al públic el proper dissabte el Baluard de Sant Jaume situat a l’extrem nord-oest de la Ciutadella, un cop finalitzats els treballs de recuperació duts a terme durant els darrers mesos. L’objectiu del projecte ha estat recuperar els àmbits interiors d’aquest baluard defensiu, fer-lo visitable en la seva totalitat i integrar-lo en el recorregut de la muralla renaixentista.

 

Després de la restauració del baluard de Sant Jaume finançat pel ministeri de Cultura, en breu s’iniciaran els projectes de restauració de la muralla est del recinte i de creació d’un laboratori arqueològic, subvencionats pel conveni subscrit pel consistori amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, el qual suposa una aportació total d’un milió d’euros per al període 2009-2010.

 

Un altre aspecte destacat és l’important augment de visitants experimentat a la Ciutadella al llarg de tot l’any, i molt especialment durant l’estiu, especialment al llarg del mes d’agost, en què els 8.260 visitants rebuts han suposat un increment del 41,17% respecte a l’agost de 2008.

Part d’aquest èxit s’ha degut també a la bona resposta de públic obtinguda amb el programa d’activitats proposat a l’estiu (tallers, visites, narració de contes, etc), fet que ha motivat la programació de noves activitats per a la temporada de tardor-hivern que inclourà projeccions de cinema, contes i titelles, i noves visites i, com a novetat, la posada en marxa d’un nou programa educatiu, amb propostes docents que permeten conèixer la història de Roses i de Catalunya, a través del patrimoni rosinc.

 

En definitiva, el programa d'actuacions previst té l'objectiu d’extreure’n tot el potencial del patrimoni, i molt especialment de la Ciutadella, gràcies a propostes multidisciplinars i que abastin tots els àmbits, dirigides a tots els públics i edats. D’una banda, les campanyes arqueològiques i els projectes de rehabilitació per a la recuperació i estudi del passat rosinc, però també a través de propostes docents destinades a nens i joves, a la divulgació mitjançant conferències i publicacions, o a l’aproximació d’una forma lúdica, que permeti a les famílies a gaudir de la Ciutadella.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document