El Blues comença a sonar a Roses

Aquesta nit arrenquen els concerts de la 17a edició del festival Blues a Roses, que enguany reunirà fins al proper dissabte 18 de juliol, grups de primer nivell a El Club (Teatre Municipal), com Sherman Robertson & Blues Move, Emma Lamadji Gospel Healing, Pi de la Serra, Gangbé Brass Band i Icària Gospel Connection, a més de molts altres grups que actuaran, també, en altres espais de la ciutat.
Blues a Roses

Blues a Roses

16/07/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La primera jornada del festival estarà marcada per les actuacions d’Emma Lamadji Gospel Healing, a 2/4 de 12 de la nit, seguida pel concert de Gangbé Brass Band, que tancarà el dia. Els primers oferiran un concert liderat per un excel·lent contralt, Emma Lamadji, reconeguda com una de les cantants més dotades de la seva generació. Juntament amb el tenor David Bardy, la mezzo-soprano Marie-Nicole Leborgne, el baríton Caleb Comuce, i el pianista Karl Loysson, brindaran al públic la seva jovialitat, energia i entrega habituals.

Per la seva banda, Gangbé Brass Band és una formació que combina el jazz i la tradició beninesa, marcada pels ritmes de vudú i les cançons en llengües locals En un marc decididament contemporani, Gangbé Brass Band és el so metàl·lic de la trompeta, el saxòfon, el trombó, la corneta, la percussió i el souzafon, un instrument semblant a la tuba.

En la segona jornada (divendres 17) hi haurà l’actuació destacada del cap de cartell, Sherman Robertson & Blues Move. Aquest nord-americà nascut a Louisiana, va guanyar prestigi ràpidament com a guitarrista en l’àmbit local i va contactar amb grans noms de la música, com Paul Simon, amb qui va enregistrar el disc Graceland, o el llegendari productor britànic Mike Vernon. Amb la seva banda, Sherman Robertson & Blues Move, completada per Julian Grudgings (piano, orgue i veus), Gay Rackham (baix i veus) i James Little (bateria), formen un conjunt que meravella el seu públic amb una habilitat innata per tocar R&B, zydecco i blues amb un toc de rock. Actuarà el divendres a 2/4 de 12 del matí al Teatre Municipal.

La darrera jornada viurà dos concerts rellevants: Pi de la Serra i Icària Gospel Connection. El primer actuarà a 2/4 de 12 amb la seva banda, amb Amadeu Casas a la guitarra slide, acústica i veus, i el millor harmonicista de Catalunya, Joan Pau Cumellas. Pi de la Serra presenta les seves cançons més emblemàtiques de la Nova Cançó amb una fusió de veu, cordes i harmòniques, completades amb un repertori de blues. Seguidament actuarà Icària Gospel Connection, un grup de gospel format per cantants africans residents a Catalunya, dirigits pel reconegut cantant i artista del Congo, Jean-Paul Wabotaï. La formació intenta recuperar els orígens del Gospel reunint cantants amb procedències i tradicions culturals molt diferents, amb el denominador comú de la seva passió per aquest gènere.

A més, el festival estarà reforçat per les actuacions de Big Yuyu & The Hot Nite Band i Jean Paul Wabotaï, el dijous; The "Reverend" Richard John, Diego García Trio i The Cherry Boopers, divendres; i David Giorcelli Trio, Kodjo Senyo Band i Trio Chikiboom, dissabte.

Tots els concerts de la 17a edició del Blues a Roses són gratuïts

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document