El centre comercial de Roses es modernitza

S’acaben d’iniciar a Roses les obres de reurbanització del carrer Sant Sebastià, actuació que té per objectiu la modernització i potenciació d’aquest cèntric carrer del nucli comercial de la població, de 290 metres de longitud. El total de les obres que s’hi duran a terme tindran una durada de sis mesos i ascendiran a un pressupost de 577.000 euros, el 50% del qual està subvencionat pel Protocol de l’1% Cultural atorgat per la Generalitat.
Inici obres carrer Sant Sebastià

Inici obres carrer Sant Sebastià

28/09/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El carrer Sant Sebastià transcorre entre la Riera Ginjolers i el carrer Francesc Macià, en ple nucli comercial de la població. El projecte que INCASÒL i Ajuntament acaben d’iniciar consisteix en la reurbanització del carrer a un sol nivell per potenciar la seva peatonalització i oferir una visió més oberta del conjunt. L’objectiu és impulsar el caràcter d’artèria urbana i comercial d’aquest carrer, on es concentren una cinquantena d’establiments, modernització que s’estendrà properament amb les actuacions previstes pel Pla de Barris de Roses als carrers colindants.

Fins ara, la calçada del carrer Sant Sebastià presentava una amplada irregular i una imatge obsoleta, amb trams de paviment que provoquen importants basses d’aigua en dies de pluja. Les voreres existents a ambdós costats també estan deteriorades.

Les obres iniciades eliminaran les voreres actuals i pavimentaran tot el carrer a un sol nivell per donar prioritat al pas de vianants, tot i que es mantindrà el trànsit rodat destinat al servei dels establiments del carrer. El paviment es farà amb dos materials diferenciats on es recuperarà l’actual pedra calcària de les voreres per a la secció més ample del carrer, dibuixant un traçat que li donarà un protagonisme plàstic-històric. Les obres tenen una durada prevista de 6 mesos.

Pel que fa a les xarxes de serveis, es renovarà la d’abastament d’aigua i la de sanejament d’aigües residuals i pluvials, es completaran les escomeses de gas, i les línies aèries de telèfon i subministrament elèctric se soterraran en els encreuaments de carrer per millorar-ne la imatge. També es completarà la xarxa de telecomunicacions per tal d’incloure-la a la instal·lació de fibra òptica prevista en l’àmbit del Pla de Barris, i es dotarà tot el carrer d’un nou enllumenat públic que donarà resposta a les necessitats lumíniques i singulars del carrer i del barri.

El total de les obres compten amb un pressupost total de 577.000 euros, subvencionat en un 50% per la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge en base al protocol de l’1% cultural que la Generalitat destina a aturar la pèrdua dels valors històrics i culturals, el deteriorament físic i l’envelliment progressiu dels nuclis antics de les ciutats i viles de Catalunya. Paral·lelament a aquestes obres, el consistori acaba d’aprovar-ne un altre de complementari que inclou l’enllumenat, el mobiliari urbà i la xarxa de telecomunicacions, que compta amb un pressupost de 58.000 euros que assumirà l’Ajuntament. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document