El Departament de PTOP aprova el conveni del Pla Especial del port, que inclou l’ampliació del dic

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha donat el vist-i-plau al conveni que recull les modificacions del Pla Especial del Port de Roses, entre les quals s’inclou l’ampliació del contradic de tancament en alineació paral.lela a l’actual port pesquer, juntament amb altres canvis que fan referència a l’alçada i el volum dels edificis per tal d’evitar la construcció de naus de grans dimensions a la zona.
barco

barco

27/03/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
El Secretari de Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques i president de Ports de la Generalitat, Manel Nadal, ha donat el vist-i-plau al conveni pel Pla Especial del Port a l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana. Ara s’intentarà arribar a un acord entre les dues administracions de cares al finançament de l’obra, que l’actual govern municipal considera prioritària.
L’ampliació de l’actual dic d’abric del port de Roses permetrà que hi atraquin vaixells de grans dimensions com ara creuers, que actualment no poden fondejar-hi per un problema de calat. L’objectiu d’aquesta obra és fer de Roses el port turístic de referència de l’Alt Empordà.
D’entre els temes que ha tractat l’equip de govern municipal de Roses amb el Departament de PTOP que afecten al port, destaca també la inclusió de Roses en projecte pilot per a la instal.lació de pantalans estacionals a la badia perquè hi puguin amarrar embarcacions petites. Es tracta de pantalans flotants, desmuntables, que s’instal.larien només durant la temporada d’estiu, resolent d’aquesta manera la manca de punts d’amarrament. Roses i Cadaqués són les dues úniques poblacions costaneres catalanes en les que es durà a terme aquesta experiència pilot.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document