El document d'abril de l'Arxiu de Roses reconeix el compromís del mestre Moisès Garriga

El document del mes que l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) publica aquest mes d'abril en la seva secció del web municipal www.roses.cat, és un full volant en el qual el general Francesc Milans del Bosch demanava, l'any 1830, l'adhesió militar dels catalans per enderrocar Ferran VII. El document pertany al Fons de la Coral Orfeó Rosinc, donat a l'Arxiu Municipal l'any 2003 per Moisès Garriga.
Document del mes AMR

Document del mes AMR

11/04/2013 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El document del mes d'abril de l'AMR és un full volant de caràcter polític, en el qual el general Francesc Milans del Bosch i Arquer (Sant Vicenç de Montalt, 1769–1834) demanava l’any 1830 l’adhesió militar dels catalans per enderrocar el rei absolutista Ferran VII i el seu capità general a Catalunya, autor d’una de les campanyes repressives més violentes i salvatges que ha patit la població catalana d’ençà 1714. L’intent insurreccional s’emmarcava en un nou cicle revolucionari europeu, que havia d’instaurar i consolidar el nou corrent polític liberal.

L'Arxiu Municipal descriu el pasquí i destaca la sorpresa davant la seva aparició enmig de la documentació d'una coral, l'Orfeó Rosinc, atribuint la seva existència a la figura i compromís del mestre Moisès Garriga, donant del fons que va morir el proppassat 10 de març a l'edat de 87 anys.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document