El Festival de Guitarra de Roses ofereix el concert Quatre Portes de Fez

El proper dijous 2 d’agost (22 h), el guitarrista Joan Sanmartí i la formació Percussions de Barcelona, oferiran a la Ciutadella de Roses el segon concert inclòs dins la programació del Festival Internacional de Guitarra d’enguany. L’audició que interpretaran serà el treball Quatre portes de Fes, el qual pren com a punt de partida una llegenda sobre el pensador i filòsof Moses Maimonides.
Joan Sanmartí

Joan Sanmartí

30/07/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Joan Sanmartí (Manresa, 1959), està diplomat per l’Aula de Música Moderna i el Taller de Músics de Barcelona. Ha participat en nombrosos seminaris internacionals amb Steve Brown, Sean Levitt, Joe Pass, Gary Burton, Dave Liebman, Richie Beirach, Marc Johnson, John Abercrombie, Vince Mendoza.

També ha cursat un master de creació musical i tecnologia del so a l'Institut de l'Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra, així com estudis de llaüt barroc amb Xavier Coll.

L’any 1988, el seu treball INMERSION va rebre el premi al "Millor Disc Català de l'Any", a l’apartat de jazz. També ha estat reconegut amb el premi Puig-Porret a la millor producció presentada al Mercat de Música Viva de Vic (edició 1996), i va rebre, el mateix any, el premi de l'Associació de Músics de Jazz de Catalunya com a Compositor de l'Any.

En el concert que Sanmartí i Percussions de Barcelona oferiran el dia 2, es presentarà al públic rosinc la darrera obra d’aquest versàtil guitarrista, "Quatre portes de Fes". Es tracta d’un quartet de percussió i guitarra que pren la seva inspiració de les cultures nord-africanes, i per a la qual Sanmartí s’ha ambientat en una de les llegendes atribuïdes al pensador i filòsof cordovès Moses Maimonides (1135- 1204), on s’evoquen els grans basars de les places públiques de la ciutat de Fes.

El Festival Internacional de Guitarra de Roses vol ser escenari dels molt diversos matissos i manifestacions que és capaç d’oferir l’apassionant món de la guitarra. Amb la intenció de mostrar aquesta versatilitat i riquesa, la tria de concerts que integren la programació de la segona edició del Festival es diversifica al màxim, presentant artistes i formacions d’estil molt contrastat.

El dijous 9 d’agost la guitarrista i professora d’interpretació de l’Escola Superior de Música de Catalunya, Laura Young, compartirà escenari amb la canadenca Dale Kavanagh, considerada una de les millors guitarristes del món.

El Festival clourà les seves portes el dijous 23 d’agost, amb l’actuació de Son de la Frontera, grup flamenc format per joves hereus i seguidors de l’escola de Diego del Gastor que, mitjançant la fusió i el diàleg entre el tres cubà i la guitarra flamenca, realitza una reinterpreació creativa de la música de Morón de la Frontera.

El preu de les entrades és de 10 euros per concert, i es poden adquirir anticipadament a les taquilles de la Ciutadella de Roses. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document