El Festival de Guitarres de Roses posa música a les nits d’estiu

El proper dijous 7 d’agost (22.30 h), l’Espai Cultural La Ciutadella acollirà el primer del total de quatre concerts que integren el Festival de Guitarres d’enguany, emmarcat dins la programació del Roses Escena Musical (REM) 2008. Els guitarristes Juan Carlos Gómez, Jaime Velasco, Adrià Baiges i Marc Sambola, i la saxofonista Gemma Torralbo seran els artífexs de la vetllada musical.
Juan Carlos Gómez

Juan Carlos Gómez

06/08/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Juan Carlos Gómez ha actuat en un bon nombre d’escenaris europeus, sud-americans i asiàtics, com a solista, guitarrista en companyies de ball o com a segona guitarra dels músics Oscar Herrero o Víctor Monje "Serranito". Actualment, és segona guitarra de Juan Manuel Cañizares.

Jaime Velasco i Adrià Baiges, tots dos guitarristes amb una llarga trajectòria solista, van decidir unir els seus esforços creant un duo que els permetés ampliar la capacitat expressiva del seu instrument. El seu repertori abraça principalment música dels segles XX i XXI, des d’obres no originals per a guitarra, fins a obres de compositors vius, com per exemple, Feliu Gasull.

Marc Sambola inicià la seva trajectòria entorn a la música de cambra i coral. L’any 2006 accedeix a l’Escola Superior de Música de Catalunya on va cursar el grau superior de guitarra amb Zoran Dukic i forma el duo de guitarres Mascarade. Gemma Torralbo és membre del Quartet Sax-sons i l’any 2007 va ser membre de la plantilla de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

La programació del Festival de Guitarres de Roses prosseguirà el proper 21 d’agost amb l’actuació de Raimundo Amador, un dels principals artífexs del mestissatge entre el flamenc i altres músiques. Dijous 28 d’agost serà el torn de Carles Trepat i Xavier Díaz que oferiran un concert per a guitarra barroca i viola de mà. El Festival clourà la seva programació el 6 de setembre, amb l’actuació de Hopkinson Smith, considerat el millor llaütista del món.

El Festival de Guitarres de Roses, sota la direcció artística del guitarrista i compositor Feliu Gasull, vol ser escenari dels molt diversos matissos i manifestacions que és capaç d’oferir l’apassionant món de la guitarra. Amb la intenció de mostrar aquesta versatilitat i riquesa, la tria de concerts que integren la programació de la tercera edició del Festival es diversifica al màxim, presentant artistes i formacions d’estil molt contrastat.

Tots els concerts tenen un preu de 10 €, excepte el de Raimundo Amador que és de 15 €. L’Ajuntament de Roses, organitzador del Festival de Guitarres, ha previst també un abonament per als quatre concerts al preu de 35 euros.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document