El fons marí del Cap de Creus, a la Ciutadella de Roses

El Museu de la Ciutadella de Roses va presentar el passat divendres 30 de novembre l’exposició “Natura Subaquàtica”, amb la qual es tancarà el cicle cultural Els Mars de Roses. La mostra, instal·lada a la Sala Polivalent de la Ciutadella, centra la seva atenció en els impressionants paisatges, espècies i singularitats del fons marí del Cap de Creus.
foto subaquàtica

foto subaquàtica

28/11/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Pedret i Marzà  

Durant els propers mesos, neros, escòrpores, congres i esponges -entre moltes altres espècies animals i vegetals-, habitaran la sala d’exposicions temporals de la Ciutadella, on mostraran al públic la seva inigualable bellesa i varietat.

La mostra "Natura Subaquàtica" es basa en les fotografies del rosinc Lluís Masblanch, membre del Club d’Immersió de Roses i del GEN, que durant anys ha realitzat milers de fotografies pels diferents mars i oceans del planeta. En aquesta ocasió, la tria de fotografies i filmacions que protagonitzaran l’exposició estan centrades en el fons subaquàtic del Parc Natural del Cap de Creus i, més concretament, en els paratges ubicats entre Punta Falconera i el Cap Norfeu.

A més de l’interessant material gràfic presentat, de gran qualitat i varietat, l’exposició inclou també plafons informatius amb documentació que endinsarà al visitant en les característiques i peculiaritats del parc natural, en la seva geografia, activitats i espècies. A més, el públic rebrà un fulletó explicatiu sobre el Cap de Creus en català, castellà, francès i anglès, especialment editat per a l’ocasió.

Amb aquesta mostra la Ciutadella tancarà el cicle iniciat el passat mes de març Els Mars de Roses, sota el qual s’han emmarcat diferents exposicions i xerrades (Artistes Locals, Suquet de Roses,...), desenvolupades a la nova sala d’ús polivalent habilitada per acollir activitats complementàries del Museu.

La inauguració de l’exposició "Natura Subaquàtica" tindrà lloc el proper divendres, 30 de novembre, a les 20 h. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document